Connect with us

POP!MIX

Detaljan vodič kroz program Exposure Music Festivala

pop!mix/festival

Detaljan vodič kroz program Exposure Music Festivala

Detaljan vodič kroz program Exposure Music Festivala

Najveći europski kantautorski open-air festival održat će se u petak i subotu, 14. i 15. lipnja, na prostorima prekrasnog Rancha Kurilovec u neposrednoj blizini Velike Gorice.

Ovog vikenda u Hrvatskoj se okupljaju predstavnici kantautorske scene iz svih dijelova Europe. Publika će tako moći otkriti novu glazbu inspiriranu šarenom paletom glazbenih žanrova, emocija i posebnih trenutaka. Osim uživanja u kantautorskim nastupima na specifičnih osam EMF-ovih pozornica, posjetitelji imaju priliku zabaviti se uz razne popratne programe i radionice. Kao posebni ovogodišnji glazbeni gost nastupit će Zoran Predin, a zabava će se, uz razne druge goste, nastaviti do kasno u noć.

Potpuni raspored dvodnevnog festivala donosimo u nastavku:

***

U PETAK, 14. lipnja 2019. u 16:00 sati Exposure Music Festival svoja vrata otvara po sedmi put. Do početka glazbenog dijela programa posjetitelji mogu uživati u ljepoti prirode, druženju te pronalaženju najboljih ležaljki za chillanje. Oni koji žele provesti cijeli vikend na Ranchu Kurilovec slobodno vrijeme mogu iskoristiti i za postavljanje šatora za kampiranje.

U 19:00 na pozornicama “Glazbenog Stonehengea” predstavit će se prvih osam kantautora i kantautorica:

– Boyana Zhelyazkova, BG
– Daisy Dives, HR
– Dino Saurić, HR
– Fiore Lazzerini, ITA
– Juan Navarro, EC/ES
– Marina Elezović, HR
– Markus Stone, UK/ES
– Vesna Mitić- Žad, SRB

Nakon što završi prvi vrtlog melodija na osam manjih pozornica poredanih u krug, zabava seli na tridesetak metara udeljenu devetu festivalsku pozornicu gdje s početkom u 22:00 sata nastupaju:
– NEA, SLO
– Zoran Predin, SLO

Poslije nastupa grupe NEA i posebnog ovogodišnjeg gosta – Zorana Predina, dobra zabava i party nastavljaju se do jutarnjih sati.

Odmah nakon jutarnje kave i doručka, u SUBOTU 15. lipnja, program EMF-a kreće već u 10:00 sati:

Glazbena radionica (otvorena za sve zainteresirane):
– pisanje pjesama
– prijave na festivale
– druge teme povezane s kantautorskom glazbom i festivalima
– Q&A

Druženje s izvođačima

Vrijeme od 13:00 do 17:00 je takozvani “fjaka time” i rezervirano je za odmaranje, roštiljanje, kupanje…

Već u 17:00 sati, na “devetoj” pozornici kreće glazbeno poslijepodne uz kantautore:
– Frik iz Kvarta, HR
– Anne Marie, SRB
– Astor Lajka, SRB
– Poplesz, RO/HU

Nakon prvog subotnjeg koncertnog vala ponovo se pale svjetla glazbenog kruga gdje će se, s početkom u 19:00 sati predstaviti sljedećih osam kantautora i kantautorica:
– Aklea Neon, HR
– Bojan Petovari, HR
– Chris Pookah, SCO
– Daniel Artiček, SLO
– Laura Hoo, FIN
– Milan Kosanović, SRB
– Vicky Halo, AUT
– Viki Racz, HU

Od 22:00 sata zabava se i ove večeri nastavlja na velikoj pozornici i to uz žanrovski različite, energične svirke koje će trajati do kasno u noć:
– Stuart Neville, SCO
– Zelisko, ES
– Shane O’Fearghail & The Host

Napunjeni dobrim vibracijama, upoznati s novim kantautorima i kantautoricama te obogaćeni još jednim nezaboravnim iskustvom, u nedjelju, 16. lipnja 2019. godine, Exposure Music Festival odjavljuje svoje sedmo izdanje.

***

Najveći europski open air singer-songwriter festival, Exposure Music Festival, od milja nazvan “Glazbeni Stonehenge”, interaktivni je showcase događaj koji okuplja najbolje od međunarodne kantautorske scene. Na predivnoj lokaciji, ispod zvjezdanog neba i okruženi prirodom nastupi se odvijaju na osam manjih pozornica posloženih u krug. Osim što je glavna pozornica EMF-a zapravo sastavljena od 8 manjih, posebnost festivala je i to što se publika nalazi u središtu kruga, a kantautorsko predstavljanje odvija se na način da svaki izvođač izmjenično izvodi po jednu pjesmu, nakon koje nastup preuzima izvođač na sljedećoj pozornici i tako u krug dok svaki izvođač ne odsvira ukupno 5 autorskih skladbi.

Sedmo izdanje EMF-a održat će se 14. i 15. lipnja 2019. godine na Ranchu Kurilovec. Smješten u neposrednoj blizini Velike Gorice, svega dvadesetak kilometara od centra Zagreba, Exposure Music Festival pravi je mali glazbeni raj u prirodi za vikend-bijeg od betona i gradskih vrućina. Za bezbrižan i jednostavan dolazak zavirite u upute opisane na službenoj stranici: Ranch Kurilovec – Kako doći.

Pridružite nam se na ovom jedinstvenom glazbenom festivalu koji okuplja kantautore iz cijele Europe!

 

More in pop!mix/festival

To Top