Connect with us

POP!MIX

Aljoša Šerić u svom novm singlu opjevao Kučine

(Fotografije: Marcella Zanki)

pop!mix/news

Aljoša Šerić u svom novm singlu opjevao Kučine

Nakon zapaženog singla i spota ‘Glup’, kojim je najavio samostalnu autorsku karijeru, Aljoša Šerić predstavlja novi singl i spot “Kučine”.

“Kučine su malo mjesto iznad Splita inspirativnog naziva koje zaslužuju svoju pjesmu i samom činjenicom da mi je žena rođena kučinjanka, kučanka ili kako već.” – izjavio je Aljoša o dalmatinsko mjestu koje ga je inspiriralo.

‘Kučine’ su intimna priča o odrastanju u malom mjestu, odlasku veliki grad i ne mijenjanju onoga što je usađeno u svakom od nas, bez obzira gdje nas život povede… ‘Neće nikad iz nje planina. Parkovi kol’ko god da ih ima, ne mirišu poput šuma iznad Solina…’.

Redateljica i snimateljica Marcella Zanki je ispričala kako je došlo do ideje za scenarij: “Kad sam prvi put preslušala pjesmu, ideja je bila smiješna parodija, ali pjesma je zapravo jako tužna. “Mala iz Kučina” zamišlja kako je glamurozna diva dok se njezin stan pretvara u stage na kojem ona izvodi svoju točku. Izvedba je potpuno improvizirana i traljava, ali u atmosferi filmskog seta. Sve je to bilo lako realizirati uz profesionalku s filmskog platna Milicu Janevski, koja je i sama doprinjela karakteru glavnog lika, dok je samo snimanje bilo jako dinamično, lagano i zabavno.”.

Odličnu suradnju Aljoša je ostvario sa Greenhouse brass bendom čija se glazbena izvedba pokazala idealnom kulisom za ‘Kučine’.

Pjesma je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu, produkciju i miks potpisuje Jere Šešelja, aranžman za odličan brass je raspisao Dalibor Grubačević, a mastering odradio Luka Tralić Shot.

Studijske aktivnosti Aljošinog benda Pavel miruju do kraja godine, no Aljoša je daleko od toga. Nedavno predstavljen debitantski album njegove supruge Antonije / Tonke, na kojemu potpisuje glazbu i tekst svih pjesama i sada drugi samostalni singl, pokazuju njegovu iznimnu kreativu. Izvrsno baratanje žanrovima i iskreni tekstovi, zaokruženi odličnim aranžmanima, pretaču note i riječi u skladbe na koje će se publika dobro reagira već na prvo slušanje.

More in pop!mix/news

To Top