Connect with us

POP!MIX

66. Zagrebački festival prisjetit će se velikih izvedbi Olivera Dragojevića

pop!mix/festival

66. Zagrebački festival prisjetit će se velikih izvedbi Olivera Dragojevića

66. Zagrebački festival prisjetit će se velikih izvedbi Olivera Dragojevića

Pred nama je 66. izdanje Zagrebačkog festivala koje će se ovog petka, 25. siječnja, održati u zagrebačkoj dvorani Kornati

Pred nama je 66. izdanje Zagrebačkog festivala koje će se ovog petka, 25. siječnja, održati u zagrebačkoj dvorani Kornati, uz izravan televizijski prijenos.

Svoje aktualne hitove predstavit će izvođači koje je odabralo uredništvo festivala predvođeno umjetničkim direktorom, Nenom Belanom: Alen Vitasović, Anna Moor, Antonela Doko, Bobo feat. Saša Antić, Bukowskee, Damir Kedžo, Emina Arapović, Fluentes, Franka, Igor Delač, Iva Ćurić, Jelena Radan i bivše članice Ladarica, Luce, Marko Tolja, Mia Dimšić, Nikolina Tomljanović, Nina Kraljić, NoA feat. Lea Mijatović, Pravila Igre, Tibor Zdenka Kovačiček.

U posebnom programu ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala, prisjetit ćemo se velikih pjesama koje je pjevačka legenda, Oliver Dragojević, izvodio na festivalu krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih.

„Svi danas znaju za pjesme Ključ Života, Prva Ljubav i Majko, Da Li Znaš, no malo ljudi zna da su one svoju premijeru doživjele upravo na tadašnjem Zagrebfestu. Te pjesme Zdenka Runjića koje je Oliver učinio klasicima ostavile su trag u našoj glazbi, a još više u povijesti Zagrebačkog festivala na što sam, kao umjetnički direktor festivala, izuzetno ponosan“, objasnio je Neno Belan.

Na samom početku prijenosa, priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg izdanja Zagrebačkog festivala primit će Antonela Doko i Arjana Kunštek, autorica pjesme „O čemu pričamo“. Riječ je o broju emitiranja po službenim podacima HDS ZAMP-a, a nagradu će dodijeliti Norman Muller, direktor marketinga Huawei za Hrvatsku i Sloveniju, partnera ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala.

Ulaznice za 66. Zagrebački festival dostupne su putem sustava Eventim, a sve aktualnosti pratite na službenim web stranicama Festivala.

More in pop!mix/festival

To Top