Connect with us

POP!MIX

Neno Belan i CAMBI: Bluzerska melankolija o jadranskom “state of mind”

pop!mix/bizz

Neno Belan i CAMBI: Bluzerska melankolija o jadranskom “state of mind”

Naslovna fotografija: Promo

Neno Belan i CAMBI: Bluzerska melankolija o jadranskom “state of mind”

‘Ne volin jugo’,  pjesma koju je ljetos na 23. Večerima dalmatinske šansone Neno Belan izveo s vokalnim sastavom CAMBI. i za koju je prvi put u karijeri u Šibeniku osvojio prvu nagradu ocjenjivačkog suda, ispričana je i vizualno.

Foto: Promo

Redatelj spota Matko Petrić priču za ovu bluzersku pjesmu smjestio je na otok Biševo i u mali dalmatinski gradić Omiš, a različitim je tehnikama te lokacije prilagodio sjetnom, kišnom ugođaju i ubacivanjem starih Belanovih snimki, spojio prošlost i sadašnjost.

Foto: Promo

Njegov kolega i prijatelj Jurica Pađen o spotu oduševljeno kaže: “Vrh estetike u atmosferi impresionizma”.

Foto: Promo

“Neno i ja smo započeli priču o spotu početkom ljeta. Njegova  ideja je bila povezati mladog i sada  nešto manje mladog Belana. Moja prva zamisao je bilo poprilično drugačija od finalnog rezultata. Kako smo se tijekom ljeta dosta susretali i planirali snimanje, tako se nekako i sama ideja mijenjala  i prilagođavala novim lokacijama koje smo odabrali. Snimanje na Biševu je bilo po vrućini i bonaci, a u Omišu nas je napuhalo, kako i treba za spot o jugu. Meni kao Komižaninu jugo je posebno inspirativno i nije mi bilo teško “uroniti” u atmosferu pjesme. Dosta sam radio na spotu i nekako sam baš zadovoljan rezultatom.” – rekao je Matko Perić.

Foto: Promo

Jačinu bluesa dočarao je Boris Hrepić Hrepa na usnoj harmonici, a atmosferu je dodatno podigao Šime Glavina na trubi.

U glumačke uloge uživjeli su se Neno Belan, vokalni sastav CAMBI., Boris Hrepić Hrepa i Šime Glavina i time odlučno zaokružili bluzersku priču kojom se prebacujemo u atmosferu posebnog jadranskog “state of mind”.

More in pop!mix/bizz

To Top