Connect with us

POP!MIX

Zrinka Posavec otkrila svoju “Ružu” – prvi singl i spot s nadolazećeg world music albuma

pop!mix/news

Zrinka Posavec otkrila svoju “Ružu” – prvi singl i spot s nadolazećeg world music albuma

Foto: Nikola Knežević

Zrinka Posavec otkrila svoju “Ružu” – prvi singl i spot s nadolazećeg world music albuma

Studiju pod producentskom palicom Gorana Martinca, a sada otkriva i prvi rezultat ove suradnje – Zrinka Posavec predstavlja emotivnu “Ružu”, sanjivu world music pjesmu koja se temelji na etno glazbi našeg podneblja, a koju već godinama grli Zrinka. Sama potpisuje glazbu, tekst i aranžman, dok je miks, master i produkciju radio Goran Martinac. Dio je to sessiona snimanog u Croatia Records Studiju, a do kraja godine očekuje nas i cijeli album “Pjesme o ljubavi i tijelu”. Njezina “Ruža” dobiva je i emotivan crno-bijeli spot u produkciji CroRec Digitala, a koji prate etno i motivi prirode.

 

“Nastavak je to mojeg dosadašnjeg rada i zapravo se sve naslanja na prethodni album ‘Gradovi i sela’. Album je rađen u istoj ekipi: Kristina Bilopavlović Cesar na klaviru, Borna Šercar na udaraljkama, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić na gitarama te Goran Delač na kontrabasu. Jedina razlika od prošlog albuma je što je ovdje mojih 10 autorskih kompozicija, osim jedne pjesme koja je skladana na riječi Antuna Gustava Matoša”, rekla je Zrinka Posavec i istaknula kako je sve skladano i pisano u etno điru s puno arhaičnih motiva i melodija, a inspiraciju je crpila iz hrvatskog folklora i folklora cijele regije.
“Ne pišete vi to za mjesec dana, piše se godinu i pol ili dvije, tako da sam se skoncentrirala da sve bude konceptualno i da svaka pjesma ima svoje mjesto, odnosno da ne strši van koncepta”, ističe.

Dok iščekujemo Zrinkin novi album udahnite miris njezine prekrasne “Ruže” i širite miris idilične world music glazbe.

 

 

More in pop!mix/news

To Top