Connect with us

POP!MIX

U listopadu nikad bogatiji program Petog Kupea

pop!mix/news

U listopadu nikad bogatiji program Petog Kupea

foto: PR

U listopadu nikad bogatiji program Petog Kupea

Uz popularni program Stereotip dolaze i ikone elektroničke scene Volcov, Roman Flügel, Call Super i Darwin • Osim DJ nastupa, očekuju nas i koncerti The Brand New Heavies i Natali Dizdar

Popularna zagrebačka destinacija zabave i noćnog života, Peti Kupe i u listopadu nastavlja s bogatim atraktivnim programom, uzbudljivim gostovanjima svakog tjedna, ugošćavanjem popularnih klupskih programa, koncertima i gastronomskim događanjima.

Već u subotu, 8. listopada na večer etiketa Imogen Recordings i Forbidden Dance stiže Volcov, jedan od najboljih talijanskih DJ-a i underground heroj koji desetljećima promiče soulful house i broken beatove. DJ Evan i Fusion, pokretači Forbidden Dancea te Imogenov Antonio Zuza upotpunit će i svojim setovima nastup talijanske legende.

Peti Kupe će 14. listopada ugostiti i Stereotip, jedan od najpopularnijih zagrebačkih programa plesne glazbe. U ovom izdanju Felver, osnivač Stereotipa, dovodi neka od najintrigantnijih imena novog zvuka. Prvi put u Hrvatskoj nastupit će Curses, njujorški dark wave glazbenik, i to s live izvedbom i kao DJ. Hrvatska premijera bit će i nastup Cormaca, berlinskog Dj-a s jedinstvenim Hi-Nrg zvukom, a nakon duljeg vremena u Zagrebu će zasvirati i Johana, beogradska DJ-ica s londonskom adresom.

U Zagreb se vraća i jedna od najuspješnijih acid jazz/soul/funk grupa svih vremena. The Brand New Heavies će u srijedu, 19. listopada uz besplatan ulaz zasvirati u Petom Kupeu kao gosti Imogen Recordingsa, domaće etikete na kojoj su i objavili dva izdanja.

Odlična svirka slijedi i 22. listopada uz Natali Dizdar i mladi bend Toni.Drama. Spremna na novi izlazak pred zagrebačku publiku nakon ljetne turneje, Natali najavljuje niz svojih aktualnih, ali i starijih hitova iz solo karijere, ali i novijeg projekta Beti.

Dan prije, 21. listopada, dolazi Roman Flügel, jedan od najproduktivnijih DJ-a još od 90-ih, poznat gotovo svakom ljubitelju elektroničke glazbe. Deseci njegovih izdanja obuhvaćaju produkciju od acid techna, deep housea i electra do raznih eksperimentalnih radova s utjecajima jazza, krautrocka i ambijentalne glazbe. Uz njemačku zvijezdu nastupit će i Pepi Jogarde i Antonio Zuza.

Tjedan kasnije, 28. listopada, pult preuzima još jedno veliko ime elektroničke scene. Call Super, londonski DJ s berlinskom adresom, oduševljava svojim inventivnim atmosferičnim techno zvukovima i pedantnim pristupom produkciji. Domaća podrška bit će mu Felver i Antonio Zuza.

Mjesec će zatvoriti novi klupski program Jelly čiji je fokus predstavljanje najzanimljivijih imena svjetske bass scene. Rezidenti Oberan i Kornet u prvom izdanju 29. listopada dovode Darwin, kanadsku DJ-icu koja kurira seriju evenata REEF u glasovitom berlinskom Berghainu, a odlikuju ih bass heavy UK zvuk i breakbeat stilovi.

More in pop!mix/news

To Top