Connect with us

POP!MIX

The Obala izbacuje vinil “Plovidba uz Daleku obalu” za Records Store Day

pop!mix/news

The Obala izbacuje vinil “Plovidba uz Daleku obalu” za Records Store Day

Foto: cover vinila "Plovidba uz Daleku obalu"

The Obala izbacuje vinil “Plovidba uz Daleku obalu” za Records Store Day

Vinil će se promotivno predstaviti za Records Store Day ove subote 12.6. uz unplugged nastup u 12 sati, u Dancing Bear shopu u Gundulićevoj 7.

The Obala u subotu 12. lipnja na Records Store Day donose kompilaciju na LP-u The Obala The Best Of “Plovidba uz Daleku obalu”. Ovaj vinil od posebnog je značaja jer je baš on otvorio put prema ponovnom okupljanju Daleke Obale koja priprema novi novcati album!

Naime, u vrijeme korone pripremao se The Best Of The Obala, nedugo nakon održane promocije box seta i vinilnih izdanja Daleke obale “999” i “Sve najbolje uživo/Uspomena”. Na toj su se promociji u Hard Placeu nakon 20 godina našli Zoran Ukić, Boris Hrepić i Jadran Vušković te se među njima ponovno rodila kemija.

Plan je bio da se uz remaster starih pjesama za The Best Of izdanje snime jedna ili dvije nove pjesme kao The Obala (Zoki i Hrepa) pojačana s Jadranom, no u priču je tada ušao Jakša Jordes. Prvotno je zasvirao s momcima na saksofonu, ali se na kraju uspostavilo kako se Jakša sjajno uklopio kao pjevač, stoga je Jakša otpjevao jednu od dviju novih pjesama “Od tebe ća”.

Nova postava benda pokazala se kao dobitna kombinacija te je dobila blagoslov Marijana Bana. Tako je The Obala opet vratila ime opet u Daleka obala, zbog čega ime vinila “Plovidba uz Daleku obalu” savršeno opisuje njihov put.

Vinil “Plovidba uz Daleku obalu” izdanje je koje svaki kolekcionar vinila mora imati u svojoj zbirci jer pjesme s tog vinila predstavljaju neizostavni dio odrastanja, sazrijevanja i povijesti Daleke obale.

Od klasika The Obale na vinilu su svoje mjesto našle remasterirane uspješnice The Obale, kao što su “Hrvatski kraljevi” feat. Gibonni, “Za ljubav” feat. Anđa Marić “Evo me” feat. Sunčica i druge vrhunske pjesme.

LP izlazi na Records Store Day u subotu 12. lipnja te ćete ga moći kupiti na Dancing Bear prodajnim mjestima.

Promocija vinila održat će se uz unplugged svirku u Dancing Bear shopu u Zagrebu, što će biti lijepa uvertira ne samo za preslušavanje ploče, već i uvertira za koncert u Opatiji 25. lipnja. Ispratite s nama ovo čudno korona vrijeme te dočekajte ljeto uz dobre vibracije i još bolju svirku. Vidimo se ove subote u podne u Gundulićevoj 7!

More in pop!mix/news

To Top