Connect with us

POP!MIX

The Chemical Brothers objavili novi singl i videospot

pop!mix/news

The Chemical Brothers objavili novi singl i videospot

The Chemical Brothers, promotivna fotografija - autor: Hamish Brown

The Chemical Brothers objavili novi singl i videospot

Ikone elektroničke glazbe – The Chemical Brothers, ovog petka su objavili novi singl “The Darkness That You Fear“, zajedno s pratećim videospotom! Riječ je o njihovom prvom novom studijskom materijalu nakon 2019. godine i albuma “No Geography”. Novi singl dostupan je u radijskom eteru te putem svih glazbenih streaming servisa: umhr.lnk.to/TCBdarknessPR

Kreiran između dva različita vokalna sample-a umotanih u zvuk psihodelije, novi singl “The Darkness That You Fear” je zvučni ekvivalent svjetla na kraju tunela; ova pjesma predstavlja nalet nade i putokaz prema svjetlijoj, otvorenijoj budućnosti.

Ovo je glazbeno djelo nade. Kada smo pronašli kombinaciju različitih glasova koji djeluju skladno sa samim protokom glazbe, osjećali smo se optimistično i poželjeli smo to podijeliti” otkriva Tom Rowlands o novoj pjesmi.

Za prateći videospot zaslužan je Ruffmercy, redatelj iz Bristola, koji je do sada ostvario suradnje s glazbenim imenima kao što su Thom Yorke, Run The Jewels i DJ Shadow. “Kada sam prvi put čuo pjesmu, odmah sam se povezao s temom i čitavom pozitivnom atmosferom. Nove vladine mjere koje olakšavaju lockdown i tračak sunca koje je konačno zasjalo, unijelo je u mene pozitivan osjećaj prema ljetnim mjesecima koji nam dolaze” otkriva Ruffmercy o ideji iza videospota te nastavlja: “Istovremeno, u meni je probudilo nostalgiju koja me odvela do vizualne inspiracije u period 1990-ih, kada sam prvi put i otkrio The Chemical Brothers. Zato ovaj video kombinira arhivske rave-snimke iz sredine 90-ih, sa Super 8 film teksturama i rukom iscrtanim animacijama. Obožavam koristiti boje kako bih kreirao kaos i probudio emocije, a ovaj projekt je bio savršen upravo za to“, zaključuje.

Osim u digitalnom obliku, novi singl “The Darkness That You Fear” bit će dostupan i kao 12″ vinilno izdanje, a prateći artwork djelo je cijenjenog britanskog umjetnika Sir Terrya Frosta. Vinilno izdanje bit će objavljeno kao dio Record Store Day-a 2021, 12. lipnja.

Podsjećamo, The Chemical Brothers svoj su aktualni album “No Geography” objavili u travnju 2019. godine. Bilo im je to deveto po redu studijsko izdanje, koji su uživo predstavili i pred hrvatskom publikom – audio-vizualnim spektaklom u zagrebačkom Domu sportova!

Novi singl “The Darkness That You Fear” dostupan je u radijskom eteru te putem svih glazbenih streaming servisa: umhr.lnk.to/TCBdarknessPR

 

More in pop!mix/news

To Top