Connect with us

POP!MIX

Radojka Šverko na valovima mora ljubavi stiže u Zadar

pop!mix/news

Radojka Šverko na valovima mora ljubavi stiže u Zadar

Radojka Šverko na valovima mora ljubavi stiže u Zadar

Jedna od najvećih diva domaće zabavne glazbe, Radojka Šverko, 28. kolovoza vraća se u prekrasan grad Zadar, kako bi s publikom proslavila pet desetljeća jednog od svojih najvećih hitova, pjesme „Kud plovi ovaj brod” koju je prvi put izvela na Festivalu zabavne glazbe Split 1970. godine.

Povodom pola stoljeća ove skladbe, koja se s pravom može svrstati među klasike hrvatske popularne glazbe, Croatia Records je izdala posebno EP (extended play) izdanje s nekoliko verzija te Radojkine uspješnice, uz dva suvremena čitanja koja su kreirali domaći mladi glazbenici Jan Kinčl, Zvonimir Bajević i Arsen Ereš. S obzirom na to da je prošla godina bila iznimno nepovoljna za organizaciju koncerata, obilježavanje 50 godina pjesme „Kud plovi ovaj brod” održava se ove godine, stoga je ovaj niz koncerata naslovljen prema početnom stihu refrena, „Na moru ljubavi”.

Moram priznati da nisam bila svjesna kako jedna pjesma može ostaviti takav trag i, na neki način, zacrtati pute nekom izvođaču. Usudila bih se reći da niti autor glazbe Esad Arnautalić, niti autor teksta Arsen Dedić, nisu bili svjesni da će taj brod ploviti pedeset i jednu godinu. Pjesmu su u svoj repertoar uvrštavali mnogi i drago mi je da ta pjesma i dalje živi, na moru ljubavi, a plovit će i na pučini sna – izjavila je Radojka.

Niz koncerata „Na moru ljubavi” započeo je na Ljetnoj pozornici u Opatiji istoga datuma na koji je Radojka 1970. godine premijerno izvela „Kud plovi ovaj brod”.

Uz pjesme na standardnom hrvatskom jeziku i na čakavštini, bilo je danas i svjetskih hitova na engleskom poput legendarne ‘I do it for you’ Bryana Adamsa. Publika je istinski uživala, a večer obojena plavim tonovima u koje se uključila i Radojkina svečana toaleta, rasla je iz minute u minutu. Izvela je maestralno ‘Grande, Grande’ legendarne talijanske pjevačice Mine i zaslužila ovacije publike. Što reći nego Grande, Grande. Velika pjevačica koju su nagradili pljeskom, odobravanjem i povicima iz gledališta ‘sei grande’ i ‘bravo!, o koncertu je izvijestio Novi list.

Dan kasnije uslijedio je koncert u Splitu, u Meštrovićevom kaštilcu, gdje su Splićani uživali u dvosatnom koncertu istinske dive Radojke Šverko, bila je to večer emocija i besprijekorne izvedbe pisao je iste večeri portal Dalmacija danas.

A, niz koncerata „Na moru ljubavi” nastavlja se 28. kolovoza na Forumu u Zadru, gdje će Radojka Šverko nastupiti uz vrhunske glazbenike koje predvodi profesor Vladimir Babin.

Jako mi je drago što je Zadar jedan od gradova koje smo uvrstili u ovu obljetnicu. Zadarskoj publici želim ponuditi najbolje od sebe, uz izvedbe pjesama mediteranskog ugođaja, ali i poneko iznenađenje, poručila je Radojka uoči dolaska u Zadar.

Koncert na zadarskom Forumu održat će se s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan, ali ograničen na 200-tinjak sjedećih mjesta s primjerenim razmakom. Manifestacija će se održati uz sve nužne epidemiološke mjere i preporuke zbog sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 sukladno Odluci o uvođenju nužne epidemiološke mjere za područje Zadarske županije.

 

More in pop!mix/news

To Top