Connect with us

POP!MIX

Pjesma Nine Kraljić nominirana za prestižnu nagradu

pop!mix/news

Pjesma Nine Kraljić nominirana za prestižnu nagradu

Photo by: Nicolas Diamane

Pjesma Nine Kraljić nominirana za prestižnu nagradu

Nakon suradnje sa globalnim streaming platformama BBC-om i Netflixom – Nini stiže vijest o još jednom velikom inozemnom priznanju- nominaciji za

nagradu za najbolju pjesmu Hollywood Music In Media Awards (HMMA) u kategoriji za kratki film!

Nakon što je zapjevala u dokumentarcu „Universe” za BBC Earth, ulogu Red Giant zvijezde koja je dvostruko starija od našeg sunca, te surađivala sa ekipom iz tvrtke Bleeding Fingers Music koju su zajednički osnovali Hans Zimmer i njegov poslovni partner Steve Kofsky i Extreme Music, stigla je i vijest o suradnji sa streaming platformom Netflix. U Netflixovom dokumentarnom filmu “The River Runner” američkog redatelja Ruscha Stugersa, Nina, koja djeluje pod umjetničkim imenom Alkonost of Balkan, otpjevala je skladbu “Passing the Torch” portugalskog skladatelja Joaquina Gomeza Camusa. Radnja tog dokumentarca govori o  kajakašu koji namjerava postati prvi čovjek koji će u kajaku proći četiri velike rijeke koje teku sa tibetske svete planine Kailash.

Nakon tih suradnji, glazbenici stiže fantastična vijest o ovoj nominaciji za nagradu za najbolju pjesmu kratkog filma u kojoj je sudjelovala kao autor i kao izvođač. Nominirana pjesma zove se „Vraćam se doma" " iz filma „SABINA: PREY FOR THE HUNTER" („SABINA: PLIJEN ZA LOVCA"), u izdanju tvrtke „Jubilee Productions" iz Los Angelesa. Dirljiva je to i emotivna priča o djevojci rodom iz Bosne, koja svjedoči ubojstvu svoje majke imigrantice.
Hollywood Music In Media Awards HMMA) je organizacija koja dodjeljuje nagrade za originalnu glazbu u svim vizualnim medijima iz cijelog svijeta, te se Nina tako ove godine našla u društvu nominiranih kao što je Hans Zimmer,  Beyoncé Knowles-Carter, Jennifer Hudson, Ariana Grande, Billie Eilish, U2 i mnogi drugi!

Bivši pobjednici HMMA-a koji su osvojili Oscara su Trent Reznor, Atticus Ross i Jon Batiste za SOUL, Hildur Guðnadóttir za JOKER, Ludwig Goransson za BLACK PANTHER, pjesme JUDAS & THE BLACK MESSIAH, ZVIJEZDA JE ROĐENA i još mnogi drugi.

Ovu nagradu i nominacije mnogi poistovjećuju sa Oskarom za glazbu, stoga ne čudi da sama Nina kaže da je počašćena i jako uzbuđena što se ima priliku sve više afirmirati u svijetu filmske glazbe koju obožava!

„Velika je sreća kad pjesma u kojoj si dao dio sebe bude prepoznata u svoj svojoj iskrenosti i ljepoti i to u društvu najvećih! Čestitke cijelom timu iz kratkog filma „Sabina -Prey for the Hunter”! Sretna sam da smo pjesmu nazvali „Vraćam se doma” i time pokazali ljepotu našeg izričaja, jezika, kulture i povijesti Balkana sa dirljivom pričom koju svakako vrijedi pogledati” – kaže Nina.

Nina je glazbenica koja uvijek koristi priliku da promovira ljepotu naše zemlje, kulture i običaja, bavi se etno glazbom cijelog Balkana te filmskom glazbom koju obožava! Ne sumnjamo da ju u budućnosti čekaju još mnoge ovakve suradnje i projekti!

More in pop!mix/news

To Top