Connect with us

POP!MIX

Jacquesova posveta Kići Slabincu povodom prve godišnjice smrti legende hrvatske glazbe

pop!mix/news

Jacquesova posveta Kići Slabincu povodom prve godišnjice smrti legende hrvatske glazbe

Jacquesova posveta Kići Slabincu povodom prve godišnjice smrti legende hrvatske glazbe

U sjećanje na jedinstvenog kolegu i prijatelja Gospodin Glas obradio je prigodnu uspješnicu istinske legende hrvatske glazbe povodom prve obljetnice odlaska omiljenog Kiće Slabinca u vječnu dimenziju…

„Naša hrvatska zemlja, prepuna darovitih ljudi, prepoznaje one koji joj se uistinu daju. Prolazio je tako, glazbenim putevima, njezin osobiti sin… Zaustavio se u Aleji velikana… I dok su u rodnom mu Osijeku tamburaši svirali njegove pjesme, Dravom su plovile ruže mirišući na jutro s kojim je otišao…“, najiskrenije su misli voditeljice Lejdi Oreb kojima će započeti posebno izdanje HRTova serijala „U ozračju tambure“ u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca.

Pomno pripremanim koncertom, koji će svoje premijerno prikazivanje doživjeti upravo ove subote, 13. studenoga, na prvu godišnjicu Kićina odlaska u vječnost, Jacques Houdek, uz pratnju Tamburaškog orkestra HRTa, nastupe posebnih gostiju i uz ravnanje maestra Siniše Leopolda, čudesno emotivnim izvedbama odao je najiskreniju počast kolegi, svome pjevačkome uzoru i prijatelju koji mu neopisivo nedostaje, ali i dalje živi kroz remek-djela koja je ostavio u neprocjenjivo naslijeđe.

„Naš Kićo je Pjevačina, svjetskog glasa, karizme obogaćene izvanserijskim talentom; jednako se superiorno snalazio u svim žanrovima kojima nas je počastio tijekom svoje blistave karijere. O njemu kao kolegi i prijatelju mogu pričati zaista samo u superlativima, a teško mi je o Kići pričati u prošlom vremenu – on je za mene i dalje tu, stvarno živi kroz svoje pjesme, kroz glazbu koju je toliko volio, osjećao i živio! On je onaj pravi, iskonski… Volim ga neopisivo, još od svoga  djetinjstva kada je bio neizostavan dio moga glazbenoga odgoja i odrastanja, a danas sam još ponosniji i počašćen što
sam imao tu sreću živjeti u njegovu vremenu – naše zajedničke nastupe i izvedbe nosim i čuvam u trajnome sjećanju kao najveće blago. Kićin opus je prebogat, njegova umjetnička širina je nedostižna; a mislim da je prečesto bio podcijenjen – takav izvođač, performer, vokalist, zabavljač – rađa se samo jednom! On je naše nacionalno blago i upravo stoga mi je želja bila podsjetiti na njegove najveće uspješnice, a suziti izbor zaista nije bio lak zadatak – pa svaka mu je pjesma istovremeno megahit i remek-djelo; za sva vremena! Odabrao sam pjesmu „Otiš’o je s mirisima jutra“, prigodno za prvu obljetnicu Kićina odlaska, i donio je na svoj način, uz pratnju Rockoko Orchestra i maksimalno poštujući njegov lik i djelo; u čast Kići i na vječnu mu slavu! No, Kićo nikada neće i ne smije otići; legenda živi vječno!“, riječi su Jacquesa Houdeka, Kićina mlađega kolege kojeg je iznimno cijenio i često spominjao kao svoga nasljednika na glazbenoj sceni.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top