Connect with us

POP!MIX

Odlično riječko druženje s Parafima u Dallas Music Shopu!

pop!mix/news

Odlično riječko druženje s Parafima u Dallas Music Shopu!

Foto | Mirjana Šarić

Odlično riječko druženje s Parafima u Dallas Music Shopu!

Kraj prošlog tjedna, točnije četvrtak 27.5., bio je poseban dan za Rijeku, ali i cijelu glazbenu scenu. U Dallas Music Shopu je održano druženje s legendarnim PARAFIMA, uz prigodnu promociju i prodaju vinilnih reizdanja njihova dva najznačajnija albuma – ‘A dan je tako lijepo počeo’ i ‘Zastave’.

Uz mnoge drage prijatelje, fanove i medije za ovu priliku su se okupili članovi obje postave najznačajnijeg benda ey-yu punk rock scene, a ekipu su predvodili Valter KocijančićZdrave i Pavica Čabrijan (aka Vim Cola) i Raoul Varljen. U opuštenoj atmosferi strpljivo su potpisivali nekom kupljene primjerke, ali i primjerke iz vlastitih kolekcija najvećih fanova (prva edicija, naravno!).

Okupljeni na ovom iznimnom druženju su iz prve ruke osjetili koliko moćno, razorno, opasno, poletno i svježe zvuči debi album ‘A dan je tako lijepo počeo’ punih 40 godina nakon izvornog objavljivanja. Valter Kocijančić, Zdravko Čabrijan i Dušan Ladavac Pjer su na 14 pjesama objavljenih na albumu uspješno spojili inicijalnu punkersku jednostavnost s nesmiljenim mladenačkim buntom protiv zatupljujuće svakidašnjice. Upravo zato, album zvuči toliko snažno i danas, a vinilno reizdanje sadrži i 4 bonus pjesme: Rijeka, Moj život je novi val, Narodna pjesma (singl-verzija) i Goli otok (live).

Foto | Mirjana Šarić

Reizdanje ‘Zastava’ objavljeno je povodom 35. obljetnice od originalnog izdavanja, a album predstavlja treću fazu djelovanja Parafa i donosi njihov najkompleksniji i najambiciozniji diskografski korak. ‘Zastave’ su zaboravljeno remek-djelo hrvatske i jugoslavenske rock glazbe, vizionarski proplamsaj i svojevrsno proročanstvo svega zla koje se počelo događati u nekadašnjoj domovini tek koju godinu nakon što su Parafi prestali s radom. Puno toga se promijenilo od vremena kad su Parafi žarili i palili pozornicama bivše države, a opet, previše toga nažalost ostalo isto i samo potvrdilo neizbrisiv trag i utjecaj Parafa na cjelokupnu scenu.

Druženje u riječkoj Splitskoj ulici okupilo je mnoge prijatelje benda, poklonike njihovog rada i djela, među kojima su bili članovi grupe Grad, Grč, Turisti, Cacadou Look, Fit, književnik Zoran Žmirić, publicist Velid Đekić, Marina Perazić, ali i mlađi predstavnici riječke glazbene scene THE SIIDS i Black Room.

More in pop!mix/news

To Top