Connect with us

POP!MIX

Nikša Sviličić predstavlja singl “Duži put do doma” i najavljuje prvi album

pop!mix/news

Nikša Sviličić predstavlja singl “Duži put do doma” i najavljuje prvi album

Foto: PR

Nikša Sviličić predstavlja singl “Duži put do doma” i najavljuje prvi album

Trostruki doktor znanosti, redatelj, glazbenik, književnik, putopisac i prije svega svestrani renomirani umjetnik, Nikša Sviličić snimio je kantautorski album “Duži put do doma” kojeg je odlučio najaviti istoimenim singlom.

“Nastala je jednog kišnog zagrebačkog popodneva, kada sam u nostalgičnom raspoloženju u grudima prizvao i osjetio ljubav. Pjesma ima zarazni refren s potencijalom da postane obavezni dio svakog poštenog tuluma s gitarom.” rekao je Nikša Sviličić koji je za ovaj singl prvijenac snimio i režirao zanimljiv spot.

Naime, pjesmu su s Nikšom odsvirali članovi Izolir benda – vrsni glazbenici, a istovremeno odreda priznati odvjetnici, liječnici, akademski umjetnici i sveučilišni profesori kojima je sviranje u Izolir bendu “bijeg” u kreativni izričaj. Izolir bend čine: Mislav Jelić (električna gitara), Krešimir Škarica (bas gitara), Igor Jukić (sintisajzer), Nenad Suvačarov – Lipi (bubnjevi) i Nikša Sviličić (akustična gitara & vokal).

“Od prve zajedničke probe do danas u autu se uhvatim kako pjevušim refren pjesme “Duži put do doma”, dečkima sam na prvo slušanje odmah rekao: To je to‼!” izjavio je Nenad Suvačarov-Lipi bubnjar, ali i priznati akademski TV i filmski snimatelj i producent.

Pjesma Duži put do doma najavljuje Nikšin album koji bi se publici trebao predstaviti prije ljeta.

“Plan je uskoro objaviti još jedan singl “Treba mi netko kao Kristina” koji će također imati lepršavost harmonija, s naglaskom na akustične instrumente i pjevni refren, a u lipnju i kompletan kantautorski album “Duži put do doma”. Album će brojiti trinaest pjesama s naglašenim osjećajem za tekst i melodiju i pjevnost refrena, na tragu main stream pop-rocka osamdesetih godina. Zanimljivo je napomenuti da će na albumu biti i suradnja s Nenom Belanom, upravo na drugoj verziji naslovnog singla “Duži put do doma” koji će zasigurno izazvati interes zbog toga što je retro prizvuk pjesme jednim svojim dijelom i hommage Đavolima i bezbrižnosti nekih davnih vremena. Također, u planu je i suradnja s Tedijem Spalatom na pjesmi “Terakota”, koja odiše Mediteranom i Dalmacijom, sa zanimljivim i dubokim stihovima balaševićevskog senzibiliteta.” – otkrio je Nikša Sviličić.

More in pop!mix/news

To Top