Connect with us

POP!MIX

Marko Tolja u vedroj pjesmi “Ovdje, danas!” podsjeća koliko je važno živjeti u trenutku

pop!mix/news

Marko Tolja u vedroj pjesmi “Ovdje, danas!” podsjeća koliko je važno živjeti u trenutku

Marko Tolja u vedroj pjesmi “Ovdje, danas!” podsjeća koliko je važno živjeti u trenutku

Marko Tolja, jedan od omiljenih domaćih pjevača, nakon prekrasne balade “Budi budna” s kojom je osvojio srca publike predstavlja vedru i optimističnu pjesmu “Ovdje, danas!”.

“Ovdje, danas!” zasigurno će upotpuniti brojne playliste ovog ljeta, a podsjeća nas na ono što često možda zaboravljamo –  vrijednost življenja u trenutku:

” ‘Ovdje, danas!’ je upravo ono što se iz samog naslova može zaključiti – bitno je samo ovdje i danas! Nije važna ni prošlost niti budućnost. Imamo samo sadašnjost na raspolaganju i nemojmo dozvoliti da nam svađa, loš dan, grubi pogled, pa na kraju i pandemija, to pokvari.

Kao što je lani “O tebi ovisan” bila moja doza pozitive protiv svih nedaća koje su nas zadesile, ova pjesma mogla bi komotno biti nastavak te priče. Ovo je priča o pozitivi, prijateljstvu, ljubavi, druženju i prepuštanju trenutku. Jer kada sve zbrojimo i oduzmemo, živimo samo “ovdje i danas” i tako iz dana u dan.”, o pjesmi je ispričao Marko.

Marko je na pjesmi okupio vrhunske glazbenike; Elvisa Stanića na harmonici, Ivana Popeskića na klavijaturama i programiranju, gitare i mandoline odsvirao je Ivan Pešut, bas Henry Radanović, bubnjeve Branimir Gazdik, a prateći vokal otpjevala je Martina Majerle. Glazbu i tekst pjesme “Ovdje, danas!” napisao je Marko Tolja, a aranžman potpisuje Ivo Popeskić.

Spot za novi singl Marka Tolje “Ovdje, danas!” snimam je u Omišlju na otoku Krku. Zaslužni za spot su već dobro poznati Lumiere production koji su s Markom surađivali na već velikom broju njegovih spotova. Glavnu ulogu, uz Marka, dobila je mlada redateljica i glumica Arija Rizvić koja se sjajno uklopila u retro –  mediteransku estetiku i priču koja obilježava cijeli video.

Uvijek sam sretan i ponosan kada kroz svoje spotove mogu pokazati ljepote svog rodnog kraja i uz to nekim novim, mladim licima dati prostora. Pokušali smo dočarati atmosferu pjesme kroz simpatičnu ljubavnu priču u kojoj Arija glumi nedodirljivu “Femme Fatale”, a ja uličnog svirača do ušiju zaljubljenog u tu nedostižnu ljepoticu. Naravno, tu je i moj nezaobilazan bend, ovoga puta pojačan sa sjajnim Elvisom Stanićem.” – komentirao je Tolja.

Pjesma “Ovdje, danas” dostupna je na svim streaming servisima.

Marko za ovo ljeto najavljuje brojne koncerte i jedva čeka novu pjesmu predstaviti svojoj publici:

13.06. Zagreb, Lisinski Atrium

18.06. Varaždin, Dvorište vile Bedeković (Marko Tolja & Mia Dimšić)

19.06. Opatija, Ljetna pozornica (Marko Tolja & Mia Dimšić)

25.06. Čakovec, Pivovara Lepi Dečki

26.06. Osijek, Dvorište Stare pekare (Gošća: Mia Dimšić)

10.07. Stubičke Toplice, Ulični Festival

22.07. Dear Mr. Sinatra / Zantium krstarenje

23.07. Slavonski Brod, Brodsko glazbeno ljeto

26.08. Dear Mr. Sinatra /Zantium krstarenje

More in pop!mix/news

To Top