Connect with us

POP!MIX

IMPALA Campus – program obuke za mlade europske glazbene profesionalce

pop!mix/news

IMPALA Campus – program obuke za mlade europske glazbene profesionalce

Foto: PR

IMPALA Campus – program obuke za mlade europske glazbene profesionalce

IMPALA pokreće svoj novi projekt IMPALA Campus – program obuke za mlade profesionalce u diskografskoj industriji i DIY izvođače koji sami objavljuju svoju glazbu, a koji financira EU. U proljeće i ljeto 2021. održat će se četiri radionice, svaka u partnerstvu s jednom od vodećih europskih glazbenih konferencija.

Westway LAB u Portugalu, Tallinn Music Week u Estoniji, Mastering of Music Business u Rumunjskoj i MENT u Sloveniji će surađivati ​​s IMPALA-om na održavanju radionica u sklopu njihovih konferencija. Ovo je dio EU-ovog pilot projekta u sklopu novog programa EU-a Kreativna Europa, koji po prvi puta u fokusu ima podršku glazbenom sektoru.

Polaznici će dobiti vrhunsku obuku vodećih stručnjaka glazbene industrije o ključnim temama industrije. Te će teme biti prilagođene specifičnostima glazbene industrije u regiji u kojoj se održavaju konferencije, kreirane na temelju informacija koje su stigle od strane članova IMPALA-e iz cijele Europe.

Za svaku će radionicu biti odabrano deset sudionika, a dvoje od njih će biti odabrano za praćenje individualnih mentorskih satova. Sudjelovanje je besplatno, a svi će sudionici također dobiti besplatan pristup glazbenoj konferenciji u sklopu koje se održava njihova radionica.

IMPALA Campus program započet će u utorak 6. travnja prvom digitalnom radionicom u partnerstvu s Westway LAB-om, prvim portugalskim showcase festivalom. Prijave su otvorene, a zainteresirani glazbeni profesionalci mogu se prijaviti na radionicu slanjem životopisa i kratkog popratnog pisma na contact@impalacampus.eu do 28. ožujka. Rezultati će biti objavljeni 30. ožujka.

Projekt dolazi u trenutku kada se glazbeni sektor i dalje nalazi u krizi, pogotovo onaj dio koji se odnosi na koncerte, turneje, festivale, te se u cijelosti uklapa u strategiju IMPALA-e za podršku kulturnim i kreativnim industrijama, te njihov oporavak, koja je predstavljena u sklopu preporuka IMPALA-e za drugi val krize, objavljenih krajem prošle godine.

Helen Smith, izvršna predsjednica IMPALA-e, uz pokretanje projekta kaže: „Europska komisija kulturu prepoznaje kao prioritetni sektor, a pružanje obuke glazbenim profesionalcima u ranoj fazi njihove karijere je od ključnog značaja. Glazbena industrija je još uvijek u krizi. Svi dugujemo umjetnicima i glazbenim profesionalcima pokazati da će imati dovoljnu podršku EU-a i nacionalnih vlada da nastave raditi i da tako daju svoj doprinos europskoj raznolikosti i rastu. Zbog toga su naše preporuke za drugi val krize toliko važne.“

Nuno Saraiva, suosnivač Westway LAB-a i predsjednik AMAEI-ja, portugalske neovisne udruge glazbenih kompanija, dodao je: „Westway LAB i njegova PRO konferencija oduševljeni su partnerstvom s IMPALA-om na prvoj radionici  IMPALA Campus  i iskazuju dobrodošlicu  sudionicima u program konferencije. Dobivanje insajderskog znanja od strane stručnjaka iz industrije i pridruživanje mreži istomišljenika  na početku nečije karijere od velike je važnosti za svakog glazbenog profesionalca. Jedva čekamo započeti Campus program s  IMPALA-om 6. travnja! To je također sjajan primjer vladama diljem Europe što mogu učiniti da podrže sektor.“

Saznajte više o IMPALA Campus programu i procesu prijave na službenim web stranicama IMPALA Campus . Ovaj projekt sufinancira EU u okviru programa Music Moves Europe.

 

Web stranica: https://impalacampus.eu/

Prva radionica: https://impalacampus.eu/westwaylab/

Kontakt: contact@impalacampus.eu

 

More in pop!mix/news

To Top