Connect with us

POP!MIX

Glazbenik s Korčule, Bruno Filipović objavio singl prvijenac ‘Za tebe’

pop!mix/news

Glazbenik s Korčule, Bruno Filipović objavio singl prvijenac ‘Za tebe’

Glazbenik s Korčule, Bruno Filipović objavio singl prvijenac ‘Za tebe’

Bruno Filipović, novo je lice naše glazbene scene, kantautor s Korčule. Dosadašnje iskustvo koje je stjecao tokom svog života itekako ga je pripremilo za ono što ga očekuje u nadolazećoj samostalnoj glazbenoj karijeri, a publici se ovaj put predstavlja sa singlom prvijencem ‘Za tebe’.

Foto | Damir Pačić-PachoPačić-Pacho

“Počeo sam se baviti glazbom sa nekih 12-13 godina. To je bila gitara, koju smo imali u kući, za ukras. Ja sam to počeo drndati i okolo od gažera skupljati akord po akord. Vrijeme prije interneta i u maloj sredini, gdje su i osnovne informacije rijetke. Već sa 14 godina sam svirao Santanu i Dire Straits, a ljeti navečer po plaži hitove grupe Film, Balaševića, Olivera i kako to već ide. Gitara me totalno začarala, pa sam provodio po 5-6 sati na dan vježbajući i istraživajući. Sve sam učio skidajući na uho i uništavajući kazetofone, što je jako ljutilo ostale ukućane. Upao sam u perspektivni dubrovački metal band ‘Atlantida’ i izbacili smo album već sa 18 godina. Nakon toga milion svirki, covera, gaža i svega, od solo nastupa s gitarom, duo, trio, band pa do Big Banda KUD “Moreška”. Autorskim radom sam se bavio oduvijek, prvu pjesmu napisao curi u 5. osnovne…
Tako je i ostalo, dan danas pišem pjesme i snimam ideje pa ih razvijam kako mi već zazvuči.
Veliku pomoć sam našao u suradnji sa Ante Duževićem, koji ima studio, i volje za rad te smo pjesme uobličili dovoljno da se predstave ljudima.”- rekao nam je Bruno Filipović.

Pjesma ‘Za tebe’ je nastala u jesen 2020., doslovno u jednu noć. Pjesma govori o glazbenicima i umjetnicima općenito čiji je život takav da putuju od grada do grada i donose neke svoje darove novim licima , dok isti ti gradovi i ljudi, njima samima uzvraćaju gostoprimstvom i toplinom.

Spot je nastao u suradnji s Androm Tasovac– mladićem, koji je tek na početku svog puta u svijetu fotografije i filma, no s velikim entuzijazmom i umjetničkim okom, već radi spotove na profesionalnoj razini. Spot je sniman na području prekrasne Lumbarde-malog ribarskog sela na krajnjem istoku otoka Korčule.

Autor teksta i glazbe je Bruno Filipović, a u aranžmanu i produkciji mu se pridružuje Ante Dužević. Kadrove spota snimio je i režirao Andro Tasovac.

“U spotu su sudjelovali i glumili Bruno FilipovićAnte DuževićSretko SilićFranko SilićDavid TešićAntonela Milina, leut s latinskim jedrom je za potrebe spota ustupio moj dobar prijatelj operni pjevač Toni Lozica.” – izjavio nam je za kraj Bruno.

More in pop!mix/news

To Top