Connect with us

POP!MIX

U sklopu ciklusa ‘Mladi za mlade’ održavaju se koncertne večeri ‘Odjeci Grožnjana’

pop!mix/news

U sklopu ciklusa ‘Mladi za mlade’ održavaju se koncertne večeri ‘Odjeci Grožnjana’

Foto: PR

U sklopu ciklusa ‘Mladi za mlade’ održavaju se koncertne večeri ‘Odjeci Grožnjana’

Hrvatska glazbena mladež (HGM) i ove godine organizira koncertne večeri za zagrebačku publiku pod nazivom ‘Odjeci Grožnjana’. Prvi koncert održat će se u četvrtak, 21. listopada s početkom u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog kada nastupa Gudački orkestar HGM-a, s umjetničkim voditeljima orkestra Anđelkom Krpanom i Milanom Čunkom.

 

Drugi koncert u ozračju Grožnjana održat će se 23. studenoga također u KD Vatroslava Lisinskog u Maloj dvorani tokom kojeg će se predstaviti polaznici grožnjanskog seminara violine profesora Armina Sešeka, od kojih su neki članovi poznatih europskih orkestara. ‘Odjeci Grožnjana’ odvijaju se u sklopu ciklusa ‘Mladi za mlade’ gdje se publici predstavlja dašak glazbenog ozračja iz pitoresknog istarskog gradića koji svako ljeto okuplja mlade glazbenike i njihove renomirane mentore iz cijeloga svijeta u okviru Međunarodnog kulturnog centra HGM-a.

HGM u okviru nove školske godine i ciklusa koncerata za mladu publiku održat će i simfonijsku priču Peća i vuk kojim se osigurava mladoj publici jedinstven glazbeno-edukativni doživljaj kada nastupaju vrsni glazbenici i to u impozantnoj koncertnoj dvorani. Koncerti će se održati u KD Vatroslav Lisinski u Velikoj dvorani 30. studenoga i 1. prosinca kada će nastupiti Zagrebačka filharmonija pod dirigentskom palicom maestra Davora Kelića.

Za kraj ove kalendarske godine 8. prosinca tradicionalno će HGM dodijeliti nagradu Ivo Vuljević kako bi podržala mlade umjetnike u razvoju njihovih profesionalnih karijera te da o njihovim postignućima upozna i širu publiku. Program i projekte u okviru nove školske godine Hrvatske glazbene mladeži potražite na hgm.hr mrežnim stranicama.

 

 

More in pop!mix/news

To Top