Connect with us

POP!MIX

Filip Pintar iznenadio u novoj pjesmi Ritam sreće

pop!mix/news

Filip Pintar iznenadio u novoj pjesmi Ritam sreće

Filip Pintar iznenadio u novoj pjesmi Ritam sreće

Topli dom, ljubav dragih ljudi ili zanimljiv hobi, samo su neki od čimbenika kojima je zajednički nazivnik – sreća! Ona nas potiče, bodri, grli, ispunjava i u konačnici predstavlja ono što svi u životu želimo postići – biti sretni.

Upravo ta tematika potakla je autorski tim, Filip Pintar i Vjeko Malekin Malek, na stvaranje novoga glazbenog ruha, “Ritam sreće, koji vibrira ritmikom i radošću. Filip je u ovoj pjesmi, osim vokalne razigranosti i ekspresije, pokazao visoku talentiranost i kreativnost u slaganju glazbenog aranžmana te osmišljavanju i snimanju audio elemenata za singl.

“Sve više me privlači stvaranje aranžmana. Skužio sam da se, osim na live nastupima, najbolje izražavam kroz aranžmane. Tada nastupa sva moja kreativa. Posebno sam ponosan na snimanje otkucaja srca, jer sam želio da osoba koja sluša pjesmu može ih osjetiti, a ne samo čuti. Između ostalog, poslužio sam se kuhinjskom krpom, koja je ispala baš dobar prenositelj tog feelinga.”, pojasnio je Filip i dodao “Ali i aranžman gledam kao poveznicu sa stihovima i glazbom koju Malek i ja napravimo. Jedno prati, gradi i potiče ono drugo. Ova pjesma me baš osvojila i već sada mogu reći da mi je jedna od najdržih koje sam objavio, a i onih za koje ćete tek čuti.”

Da bi “Ritam sreće” dobio svjetski zvuk, kojem Pintar teži, izrada završnog miksa i masteringa pjesme i ovaj put povjerena je danskome producentu, Fredu Milleru.

Vizualni identitet singla izradio je Dominik Budimir, koji je pjesmu vidio u kombinaciji rotoskopije i kinetičke tipografije, čime je dodatno postignuta dinamičnost, ritmičnost i razigranost spota. Filipu je ovo prvi takav video za koji je bilo potrebno izraditi mnoštvo dobrih fotografija, a uslikala ih je sve traženija mlada fotografkinja, Nikolina Hanžek.

Za one koji žele znati više, Filip Pintar do sada je objavio pet singlova pod svojim imenom i prezimenom, a prethodno još tri pod glazbenim imenom Fitscho (Fićo). Najuspješniji dosadašnji Filipovi singlovi bile su pjesme “Ti si dar s neba” i “Blago svijeta“, koje su provele nekoliko tjedana među 40 najemitiranijih singlova u Hrvatskoj.

More in pop!mix/news

To Top