Connect with us

POP!MIX

Filip Motovunski osvojio nagradu Ambasador i najavljuje službeni remix za King Tubbyjev klasik s Trojan Recordsa

pop!mix/news

Filip Motovunski osvojio nagradu Ambasador i najavljuje službeni remix za King Tubbyjev klasik s Trojan Recordsa

King Tubby - "Dubbing With The Observer" (Filip Motovunski remix) /foto: PR

Filip Motovunski osvojio nagradu Ambasador i najavljuje službeni remix za King Tubbyjev klasik s Trojan Recordsa

Pjesma Filipa Motovunskog “Serious Music” koja je nastala u suradnji s MC Joe Raygunom i uz prateći video spot izašla na Ram Recordsu, osvojila je nagradu Ambasador za bass izdanje 2020. godine. U nominacijama se također našla i “Ninja“, Filipov singl objavljen za Dub Shotta Recordings. Spomenute etikete, nagrade i česta emitiranja na BBC Radiju Filipovi su veliki uspjesi no izdanje koje najavljuje ističe kao najposebnije u karijeri.

Filip Motovunski, foto:PR

Legendarni engleski jungle/dnb producent Ed Solo angažirao je Filipa da obradi kultnu dub pjesmu “Dubbing With The Observer” s Trojan Recordsa koju potpisuju King Tubby & The Observer All Stars. Filipov remix izlazi 16. travnja ekskluzivno na Beatportu, a dva tjedna kasnije bit će dostupan na svim ostalim outletima kao najavni singl drugog dijela kompilacije Trojan remixeva za Jungle Cakes Records. DJ Marky, Ed Solo, Kyrist i Benny Page neka su od imena koja već neko vrijeme vrte Filipov remix i najavljuju ovo dugoočekivano izdanje.

Remix možete prednaručiti na Beatport poveznici: https://bit.ly/3wqg8iL

Za one koji žele znati više:
Osbourne Ruddock poznatiji kao King Tubby, bio je jamajčanski inženjer zvuka koji je uvelike utjecao na razvoj dub glazbe tijekom 60-ih i 70-ih godina. Tubbyjev inovativni rad u studiju utjecao je na mnoge žanrove popularne glazbe. Često se navodi kao izumitelj koncepta remixa koji je kasnije postao sveprisutan u plesnoj i elektroničkoj glazbenoj produkciji. Pjevač Mikey Dread izjavio je, “King Tubby uistinu je zvuk razumio u znanstvenom smislu. Znao je kako krugovi rade i što rade elektroni. Zato je mogao raditi ono što je radio”. Na početku karijere Tubby je posjedovao radionicu za popravak električnih uređaja u Kingstonu, a u njoj je gradio velika pojačala za lokalne sound systeme. Izgradio je vlastiti radio odašiljač i nakratko vodio piratsku radio stanicu da bi na kraju Tubby osnovao vlastiti sound system, Tubby’s Hometown Hi-Fi, 1968. Kad su od Tubbyja zatražili da proizvede verzije pjesama za MC-a, Tubby je isprva radio na uklanjanju vokala u pjesmama no ubrzo je otkrio da se razne instrumentalne pjesme mogu naglasiti i preraditi kroz postavke na mikseru. Tako je s vremenom Tubby počeo stvarati potpuno nova glazbena djela pomicanjem naglaska na instrumentalima i dodavanjem raznih specijalnih efekata. Postao je omiljen u publici zahvaljujući visokokvalitetnom zvuku njegove opreme i ekskluzivnim izdanjima. Produkcijski rad King Tubbyja 1970-ih učinio ga je jednom od najpoznatijih zvijezda na Jamajci, a za njegove produkcijske tehnike izazvalo je zanimanje producenata, inženjera zvuka i glazbenika širom svijeta.

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top