Connect with us

POP!MIX

Analiza umA & prijatelji poručuju ‘Bit će bolje’!

pop!mix/news

Analiza umA & prijatelji poručuju ‘Bit će bolje’!

Ilustracija | Robert Duspara

Analiza umA & prijatelji poručuju ‘Bit će bolje’!

Brojni prijatelji su se pridružili Analizi umA kako bi zajedno poslali pozitivnu poruku i probudili nadu za bolje sutra.

Autor pjesme ‘Bit će bolje’ Marko Pavić, kaže kako je ovo tmurno vrijeme krivac za njezin nastanak i kako mu ona dođe kao sunčeve zrake koje prodiru kroz oblake. Nije baš pričljiv o pjesmi, preporučuje da se “jednostavno posluša i odmah zapjeva!” Slažemo se s Markovim kratkim komentarom, (po)slušajte, osjetite i procijenite sâmi.

“Jedan od glavnih razloga zašto se bavimo glazbom i jeste taj da se družimo s različitim ljudima i različitim umjetnicima.” – kaže Analiza, a ‘Bit će bolje’ upravo to odlično predstavlja.

Među prijateljima koji su rado uložili dio sebe u ovu snažnu i poticajnu pjesmu, vrsne su glazbenice i glazbenici. Lana Škrgatić, multiintrumentalistica, skladateljica i pjevačica koja upravo gradi solo karijeru kao Lana S. Njezin saksofon smo već čuli i u pjesmama Crvene Jabuke, Zabranjenog Pušenja, a Analizi se pridružila i kao back vokal. Zatim Dado Marinković, bubnjar Parnog Valjka “kojeg mnogi poput nas smatraju jednim od najboljih bubnjara s naših prostora” – kaže Analliza, a poznat je i po mnogobrojnim suradnjama s velikim umjetnicima kao što su Rambo Amadeus, Dino Merlin i Gibonni. Virtouz na solo gitari Dragomir Herendić Dragianni, mnogima poznat kao bivši član Zabranjenog Pušenja i čovjek koji potpisuje produkciju legendarnog albuma “Bog vozi Mercedes”. Tu je i dugogodišnji prijatelj i uvijek rado viđen gost Analize umA Zoran Mišić te Michaela Sotele, koja, prema riječima naše minhenske ekipe “svojim zlatnim i energičnim glasom ulijeva nadu u bolje sutra”.
Vojkan Runjaić, gitarist i producent njihova prva dva albuma obogatio je pjesmu svojom akustičnom gitarom te Mišo Krpo, izvrstan basist čiji zvuk čujemo u žešćem dijelu pjesme.

“Posebno treba pohvaliti Sašu Amića Slasha za odličnu produkciju, otpjevanu prvu strofu i refren (refren u kojem se eventualno čuju još neke jebene frekvencije), te za odsvirane gitare.
Također treba pohvaliti Antu Pavića koji je od svih sudionika sakupio video snimke, koji su manje više snimljeni mobilnim telefonima u stanovima ili svojim kućnim studijima, i koji je u svom AnTonStudio od njih napravio jedan divan glazbeni video-spot. Tattoo majstor Robert Duspara iz “Robert’s Tattoo Bad Vilbel” nas je fenomenalno nacrtao, odličan vizual baš za ovu pjesmu i veliko mu hvala!

Pored svih gostiju koji se u pjesmi pojavljuju kao vokalisti ili instrumentalisti zahvalili bi se i našim najmlađim i najdražim gostima u video-spotu. Jednog malo starijeg bi posebno izdvojili i pozdravili, a to je Semir Čolić Čola. Svi oni zajedno sa nama kažu “bit’ će bolje”.”-poručuje Analiza umA. 

 

More in pop!mix/news

To Top