Connect with us

POP!MIX

Uspješno odrAurea Fest, jedan od najvažnijih događaja u kontinentalnoj Hrvatskoj

pop!mix/festival

Uspješno odrAurea Fest, jedan od najvažnijih događaja u kontinentalnoj Hrvatskoj

Uspješno odrAurea Fest, jedan od najvažnijih događaja u kontinentalnoj Hrvatskoj

Jedan od najvažnijih događaja u kontinentalnoj Hrvatskoj, požeški Aurea Fest, i ove se godine održao na Trgu Svetog trojstva.

Tom su se prilikom okupili neki od najznačajnijih predstavnika tamburaške glazbe, a pjesme koje su izveli u sklopu Zlatnih Žica Slavonije možete pronaći na izdanju Aurea Fest Požega 2020.

Čak 21 nova skladba nalazi se na CD-u koji objavljuje izdavačka kuća Croatia Recordsdugogodišnji partner festivala dobrih vibracija. Među njima se nalaze svima poznata imena poput Šime JovanovcaStjepana Jeršeka – ŠtefaSlavonskih lolaViktorije Kulišić – ĐenkeBorisa Ćire GašparcaĐuke ČaićaBlanke Došen i mnogih drugih.

Početak programa ovogodišnjeg festivala označio je Aurea Fest običaja i kulturne baštine koji promovira običaje, kulturu i tradiciju Slavonije, uz Izbor najgizdavije Šokice. Ovaj festival je, u suradnji sa Zajednicom kulturnih udruga Požeško-slavonske županije ujedno bio i izborni za nastup KUD-ova na državnim smotrama krajem godine. U večernjim satima koncert su na festivalskoj pozornici održali Gazde.

U subotu 29. kolovoza prema rasporedu je održan Aurea Fest Zlatne žice Slavonije, festival tamburaške glazbe s tradicijom dužom od pola stoljeća, uz nastup eminentnih imena tamburaške glazbene scene, ali i mlađih izvođača koji su dobili priliku predstaviti se javnosti. HRT Radio Osijek i ove je godine dodijelo nagradu za najljepši tekst pjesme izvedene na prošlogodišnjem izdanju Zlatnih žica Slavonije, a pobjednikom je proglašen tekst pjesme Šokadijo moja ravnaautora Branimira Jovanovca, koju su izveli Šima Jovanovac i Darko Ergotić.

Plaketa za najemitiraniju pjesmu pripala je Stjepanu Jeršeku-Štefu koji je prethodne godine izveo pjesmu Zagrli me moja ljubavi. U drugom dijelu večeri, u sklopu glazbeno-zabavnog programa, povodom 55. godina djelovanja na glazbenoj sceni, nastup je održao Šima Jovanovac. 

U nedjelju 30. kolovoza na središnjem požeškom trgu, proslavljeni jazz gitarist Damir Kukuruzović otvorio je Aurea Jazz Fest. I ove godine publika je imala priliku uživati u spektakularnom nastupu Big Banda Požega s brojnim renomiranim gostima, dok je program zaključen koncertom Dino Dvornik Tribute Banda.

More in pop!mix/festival

To Top