Connect with us

POP!MIX

REMOTE – premijerno izdanje glazbenog festivala proširene stvarnosti

pop!mix/festival

REMOTE – premijerno izdanje glazbenog festivala proširene stvarnosti

Foto: PR

REMOTE – premijerno izdanje glazbenog festivala proširene stvarnosti

ELEMENTAL, NIPPLEPEOPLE, ABOP, CHUI, MI VIDA, MIXED UP MARY, MAŠINKO & ELEVEN… nastupaju 20. i 21. veljače

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog i stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji i nosi nekoliko važnih karakteristika:

  • Festival je u potpunosti live, uživo sviraju bendovi u zagrebačkom studiju Mozaik grupe i uživo se radi stream kompletnog festivala.
  • U realizaciji će se koristiti live tracking sustav za kamere, kakvim su se primjerice koristili Gorillaz, Billie Eilish, Katy Perry i produkcija MTV Video Music Awards.
  • Za svakog od osam izvođača bit će dizajniran custom made 3D prostor te, kao i na pravom koncertu, bit će dizajneri rasvjete i videa koji će upravljati video i light elementima na sceni.

Osim u našoj regiji, ulaznice se prodaju u Njemačkoj, SAD-u, Velikoj Britaniji, Irskoj, Australiji, Novom Zelandu, Austriji, Italiji i Luksemburgu, a posebno je zanimljiva činjenica da je Berlin četvrti grad po prodaji.

Foto: PR

Program Remote festivala podijeljen je u dvije večeri – subotu 20. i nedjelju 21. veljače. Svake večeri u festival će se moći ući od 18.00, a nastupi počinju već u 19.00. Subotnji program otvara MI VIDA u 19.00, nakon kojih slijede Chui u 19.35, Nipplepeople u 20.15 te konačno i ABOP od 21.00. U nedjelju na scenu prvi, u 19.00, stižu Elemental, Mixed Up Mary počinju u 19.40, Mašinko u 20.15, dok je završni izvođač Remotea ELEVEN, koji počinje u 21.00.

Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu, što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Ulaznice se prodaju isključivo na webu Entria: https://www.entrio.hr/event/remote-festival-8757

 

More in pop!mix/festival

To Top