Connect with us

POP!MIX

Svjetski dan flamenca 17.11. u Lisinskom

pop!mix/bizz

Svjetski dan flamenca 17.11. u Lisinskom

Naslovna fotografija: Promo

Svjetski dan flamenca 17.11. u Lisinskom

Povodom desete godišnjice UNESCO-va proglašenja flamenca nematerijalnom svjetskom baštinom, 8.Flamenco Festival Zagreb obilježava Svjetski dan flamenca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (Mala dvorana) u utorak 17. studenog. Ovogodišnji jednodnevni festivalski program, unatoč pandemiji, okupit će umjetnike iz ŠpanjolskeMađarskeSlovenijeHrvatske te Bosne i Hercegovine. Uživo, ali i zahvaljujući modernim tehnologijama, kroz pjesmu, ples i gitaru proslavit će ovu veličanstvenu andaluzijsku umjetnost.

Foto: Promo

Iako je zbog pandemije mobilnost međunarodnih umjetnika otežana, zahvaljujući novim tehnologijama virtualno će u Lisinskom nastupiti dvojica iznimnih gitarista.  Dugogodišnji prijatelj festivala, sarajevski virtuoz Mirza Redžepagić te cijenjeni Valle Monje iz španjolskog Jerez de la Frontera. Svaki na svoj način, poštivajući svoje nasljeđe, odat će počast flamencu i majstorima flamenco gitare.

U dosad neviđenom izdanju, slovenski plesač Mitja Obed svojim će nastupom dati hommage velikim plesačima i pjevačima flamenca s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Na festival se vraća proslavljena mađarska umjetnica Maria Keck, poznata po svom plesnom izričaju zahvaljujući kojem je dosad nastupila na brojnim svjetskim pozornicama, od Španjolske do Japana. Zajedno sa slovenskim pijanistom Tomažom Pačnikom, zagrebačkoj publici dočarat će kako se flamenco i klavir dobro slažu.

Kao debitant ove će se godine festivalskoj publici predstaviti riječki gitarist Teo Mandžuka, ujedno najmlađi hrvatski flamenco gitarist koji iza sebe već ima album s autorskim kompozicijama.

Pokrovitelji festivala su Grad Zagreb i Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske.

Ulaznice potražite na Ulaznice.hr

More in pop!mix/bizz

To Top