Connect with us

POP!MIX

Nikolina i Neno Belan predstavljaju prvi zajednički glazbeni singl

pop!mix/news

Nikolina i Neno Belan predstavljaju prvi zajednički glazbeni singl

Nikolina i Neno Belan predstavljaju prvi zajednički glazbeni singl

(Naslovna fotografija: promo)

Jedan od najplodnijih hrvatskih kantautora, Neno Belan, predstavlja, po prvi puta javno, glazbenu suradnju sa svojom kćeri Nikolinom Belan. Otac i kći donose pjesmu “Ti i ja”  koja je nastala na temu instrumentalne skladbe koju je Neno Belan napisao za predstavu “Povratak Filipa Latinovicza” Hrvatskog Narodnog Kazališta u Pečuhu. Riječ je o pjesmi koja govori o bezvremenskoj povezanosti dvoje ljudi, snazi takve bliskosti koja je jača od životnih oluja, koja nosi sreću te u konačnici prkosi i smrti.”Ti i ja”  donosi nam novu formu u kojoj se kao autor iskušao Neno Belan, a to je “Belcanto”, vokalna tehnika u kojoj se posebna pažnja posvećuje ljepoti tona i njegovoj izvanrednoj izvedbi te dramatičnijem izražaju i romantičkim emocijama.

Ideja o glazbenoj suradnji oca i kćeri, koja je rezultirala ovom emotivnom skladbom, došla je nakon  rasprodanog Neninog koncerta održanog 9. lipnja 2018. na zagrebačkoj Šalati. Naime, tamo su, nakon briljantne izvedbe naslovne pjesme filma “Lion king” i odlične rekacije publike, odlučili zajedno stvarati glazbu.

“Odlično je bilo surađivati s Nikolinom, prvi put  je ovo da zajedno profesionalno stvaramo i jako sam zadovoljan rezultatom. Ponosan sam na Nikolinu jer mislim da je izuzetno kvalitetno oplemenila ovu moju pjesmu. , kaže o suradnji sa svojom kćerkom Neno Belan.

Iako njezin glazbeni talent tek sada postaje javno prisutan, Nikolina Belan se godinama aktivno bavi glazbom. Završila je osnovnu glazbenu školu za klavir, a pohađala je i satove solo pjevanja. Voli klasiku, bavi se i mjuziklima, a sklada i svoju autorsku glazbu za predstave te surađuje s brojnim kazališnim kućama u Hrvatskoj.

“Sretna sam i jako mi je drago što smo snimili ovaj duet, mislim da je odlično napravljen. Nakon rada u studiju, oboje se jako veselimo i izvesti po prvi puta ovu pjesmu na pozornici.,  kaže Nikolina Belan komentirajući pjesmu “Ti i ja” koja će po prvi puta biti izvedena na ovogodišnjim”Večerima dalmatinske šansone” u  “Šibeniku koje se ove godine održavaju 18. i 19. kolovoza.

Skladba je snimana u nekoliko studija: “Croatia records”, snimatelj Goran Martinac, “Zg zvuk” , snimatelj Hrvoje Prskalo te u studiju “Garaža” Nene Belana dok je pjesma dosnimljena, miksana i masterirana u studiju Srđana Sekulovića Skansija. Na pjesmi su sudjelovali i članovi Zagrebačke filharmonije: Pavla Kovač na violini, Lana Adamović također na violini, Oliver Đorđević na violončelu, a mandolinu je zasvirao i sam autor Neno Belan koji je zaslužan i za programiranje i aranžman orkestra. Ovaj singl samo je početak glazbene suradnje Nene i Nikoline Belan koja će publiku oduševljavati i u budućnosti.

Kako je bilo na koncertu na Šalati, pročitajte i podsjetite se u izvještaju:

Neno Belan & Fiumens – slavlje ljubavi pod zvjezdanim nebom

More in pop!mix/news

To Top