Connect with us

POP!MIX

Neno Belan & Fiumens – slavlje ljubavi pod zvjezdanim nebom

pop!mix/izvještaji

Neno Belan & Fiumens – slavlje ljubavi pod zvjezdanim nebom

Neno Belan & Fiumens – slavlje ljubavi pod zvjezdanim nebom

(fotografija: Emanuela Tomino)

Veliki koncert Belana i njegovih Fiumensa u subotu je navečer prepunu zagrebačku Šalatu glazbenom čarolijom pretvorio u mjesto ispunjeno samo ljubavlju i pozitivnim vibracijama.

Ovo je open air događanje bilo iznimni nastavak ništa manje uspješnih dvoranskih koncerata Nene Belana & Fiumensa za čiju je režiju i ovaj put bila odgovorna Nenina prijateljica i suradnica, kazališna redateljica Nina Kleflin. Uz nju su pozornicu s Nenom dijelili vrhunski glazbenici, neizostavni Fiumensi (Olja Dešić,Vedran KrižanLeo Rumora), Jakša JordesIgor Pavlica i Roko Vušković koji su svojim puhačkim umijećem glazbeno upotpunili koncert pod zvjezdanim nebom, gitarist Ivan Pešut, perkusionist Ante Prgin Surka i odlični osječki vokalisti Akvarel.

Kapetan Neno ispunjenu je Šalatu poveo na plovidbu uz ‘Zvuke ulice’, nastavio uz hitove ‘Rock galama’‘Lucija’‘Kavana’‘Beat na moru’‘Nedir nad morem plavim’ i ‘Ludo zaljubljen’ uz koje je zaokružen prvi dio koncerta – ‘Rock galama’. Cijeli su koncert pratile izvrsne vizualne animacije za koje se pobrinula Anamarija Vartabedijan, beogradska umjetnica i Nenina prijateljica s kojom surađuje već više od deset godina.

Prvi gosti večeri bili su osječki rockeri Opća opasnost koji su odsvirali ‘Uzalud sunce sja’ i ‘Pobjego sam’ nakon kojih je uz ‘Dane ljubavi’ nastavljen drugo dio koncerta, ‘Radio nostalgija’, tijekom kojeg je na velikom ekranu prikazan i odličan animirani spot Anamarije Vartabedijan za pjesmu ‘Zvijezda moga sna’. Jedan od najemotivnijih trenutaka bio je prvi zajednički nastup Nene i njegove kćeri Nikoline, tijekom kojeg su otpjevali naslovnu pjesmu filma Lion King, ‘Can you feel the love tonight’.

(fotografija: Emanuela Tomino)

Slijedio je treći dio koncerta ‘Flash royale’ koji je uz set laganijih pjesama poput valova ljuljao opuštenu i odlično raspoloženu publiku. Vrhunac večeri bio je nastup ‘splitske dice’ Gibonnija i Nene, s kojima je publika uglas otpjevala ‘Ponoćna zvona’ i ‘Nisi više moja bol’ i koncert uvela u četvrti dio zvučnog naziva ‘Grand finale’. Grandiozno je doista i bilo finale ovog vrhunskog događanja koje se kraju privodilo uz bezvremenske hitove ‘Sunčan dan’‘Ella e’,  ‘Stojim na kantunu’ uz koje je publika plesala i uživala kao da je koncert tek na početku. Umora nije bilo ni s jedne strane, a da se moglo, publika bi s Belanom pjevala i plesala do prvih zraka sunca.

More in pop!mix/izvještaji

To Top