Connect with us

POP!MIX

Faul predstavlja “Sjene”

pop!mix/news

Faul predstavlja “Sjene”

Faul predstavlja “Sjene”

Trilogiju pjesama “Plava vila” bend Faul zatvara singlom “Sjene”. 

Glazbu i tekst i ovoga puta potpisuje Bruno Marković, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Antonino Šimić iz Greenwood Studija, koji je producirao sve pjesme s nadolazećeg albuma benda. Svojim sudjelovanjem na aranžmanu i snimanju pjesme doprinijeli su Mario Klarić na bubnjevima, Bruno Milanović na bas-gitari, Ivan Šibenik na gitari, Hana Blažević kao prateći vokal te Antonino Šimić na perkusijama, synthovima i ostaloj elektronici.

„Sjene” prati video spot za koji je scenarij napisao Bruno Marković, a režirao Dario Godič. Osim članova benda, u spotu se pojavljuju Matea Paulus i Dino Šušnjić

„Sada kada su sve tri pjesme iz trilogije “Plava vila” objavljenje, može se primijetiti poveznica i kroz stihove, glazbu, ali i video spotove. Trilogija čini jednu ljubavnu cjelinu, priču koja je ispričana kroz pjesme Plava vila, Sjene i Kraj”pojasnio je osnivač benda Faul, Bruno Marković.

Podsjetimo, Faul je osnovao autor pjesama, gitarist i pjevač Bruno Marković 2010. godine, kada mu se kao stalni član benda na gitari pridužuje Ivan Šibenik, koji je ujedno član bendova Replica i Jeremy’s Alive. Potom im se pridružuje Robert Gojsović na bas-gitari. Nakon nekoliko nastupa na demo natjecanjima i koncertima po zagrebačkim klubovima, 2016. godine odlučuju snimiti prvi EP, koji uključuje trilogiju pjesama „Plava vila” te još dvije pjesme iz starog opusa benda. Za potrebe snimanja na bubnjevima im se pridružio Mario Klarić. Bend je svoju diskografsku karijeru počeo objavljivanjem singla „Kraj” iz trilogije pjesama „Plava vila”, s kojim se predstavio široj javnosti na radio i TV postajama diljem Hrvatske.

More in pop!mix/news

To Top