Connect with us

POP!MIX

“Click Play” Sunnysidersa zasjao na europskoj i svjetskoj blues sceni!

pop!mix/news

“Click Play” Sunnysidersa zasjao na europskoj i svjetskoj blues sceni!

“Click Play”, aktualni album Sunnysidersa, “osvojio” je odlične kritike kako u Hrvatskoj tako i šire.

Ušao je na nekoliko europskih i američkih top lista najboljih novih blues albuma, a istoimeni singl bio je na top ljestvicama blues radija diljem Europe (Italija, Francuska, Belgija, Poljska, Velika Britanija…). Iznimno cijenjeni američki blues magazin Bluest Blast je u svom travanjskom broju napisao odličnu recenziju albuma preko cijele stranice.

Jako dobru promidžbu album je imao na Blues Marketu 8th European Blues Challengea, koji se održao prije dva mjeseca u gradiću Hell u Norveškoj. Frontman Sunnysidersa Boris Hrepić Hrepa bio je član žirija na toj svojevrsnoj “blues Euroviziji” na kojoj su se natjecali bendovi iz 21 europske države, što je bio još jedan iskorak Hrvatske na europskoj pa tako i svjetskoj blues sceni.

Ovog ljeta će Sunnysidersi nastupiti na najvećem francuskom blues festivalu Cahors, i to, prvi put nakon polufinala International Blues Challengea u Memphisu 2012., u svojoj prvobitnoj duo varijanti koju čine Hrepa i Rola.

“Najbolje kod ovog hrvatskog benda je što u njihovim pjesmama i njihovoj izvedbi nije očit teret povijesti bluesa. Iako čvrsto ostaju na dobro uhodanom blues smjeru, većina ovog albuma zvuči svježe i originalno.”
Steve Gabe, BluesBlast

“Od prvog naslova, istoimenog boogiea “Click Play” nas podiže na noge, a u pjevanju se miješa šarmantan glas pjevačice RoLe i duboki glas Hrepe, akustičnog gitarista, usnoharmonikaša i karizmatičnog vođe. Kliknite “Play”, to je sve što želimo učiniti nakon avanture ovih deset naslova. Za sada u Hrvatskoj. Želimo da tu glazbu prošire diljem Europe”.
Jerry T., Lord of Rocks, Francuska

“Sunnysiders spadaju među najsjajnije i najsimpatičnije glazbenike koje sam upoznao, koji rado iskaču iz staze i idu do potpuno nesputane interpretacije. Bez sumnje vrlo brzo će nastupati diljem Europe pa čak i izvan nje.”
Fred Delforge, Zicazine, Francuska

“Click Play” je s deset pjesama njihov najreprezentativniji album do sada, a većinom autorski materijal, sjajnu svirku i prirodne vokale nadopunjuju dvije (dobre) obrade – “Help the Poor”, poznatu iz repertoara B. B. Kinga, i “Little Wing”, Jimija Hendrixa. I u jednom i u drugom slučaju Sunnysiders su na “Click Play” dogurali do maksimuma; riječ je o glazbi u kojoj možete uživati i pitati se “odakle su ovi?”, dok ne shvatite da su “naši”, ali i “njihovi”
Hrvoje Horvat, Večernji list

“Ugoda slušanja pri susretu s njihovim, povremeno i akustičnim bluesom, križanim s folkom i countryjem, doista je neporeciva.”
Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

(Fotografija: Spona Digital)

More in pop!mix/news

To Top