Connect with us

POP!MIX

Jeremiah’s nastavljaju put uspjeha i predstavljaju – “Moving on”

(Fotografija: JB)

pop!mix/news

Jeremiah’s nastavljaju put uspjeha i predstavljaju – “Moving on”

Ovogodišnji pobjednici 22. HGF-a i 9. Croatian Blues Challengea te prošlogodišnji najbolji mladi bend po izboru Mega Music Awards, nakon odličnog debitantskog video spota “Monkey”, te nastavnih “Little Brains” i “Vegetation”, zadarsko – filipjanski bend Jeremiah’s predstavljaju – “Moving on”.

Kad je u pitanju blues, ne radi se samo o teškim vremenima opjevanim kroz stihove već o iscjeliteljskom duhu glazbe. Jeremiah’s ponesen uspjesima nastavlja dalje i predstavlja svoju najnoviju blues mantru s funky prizvukom! “Logistički do sada naš najzahtjevniji, ali i najzabavniji spot sniman je u jednom danu punom spontanih situacija i čiste pozitive“, najavio je spot usnoharmonikaš sastava Jeremiah’s, Frane Škara.

Snimateljski zadatak povjeren je Vladimir Miketa Cinematography. “Izgled koji sam ciljao bio je retro vintage. S obzirom da je pjesma snimana u Americi, ovo je mali vizualni hommage američkom bluesu tih vremena. Kako sam osobno vlasnik autobusa kojim se bend vozi u spotu, nije bilo teško spojiti dva i dva. Inače, radi se o zaista raritetnom autobusu Setra 211 iz 1976.“, otkriva Vladimir Miketa o spotu kojeg je predstavio u cinemascope formatu.

Audio je snimljen u vrhunskom Dark Horse Recording Studiju nedaleko samog centra američke glazbe, slavnog grada Nashvillea u saveznoj američkoj državi Tennessee, poznatijeg kao “Grad glazbe”.

Četvrti singl ujedno je posljednja najava i vruće zagrijavanje za objavu albuma “Time to Rob” na kojem su Jeremiah’s uspjeli zarobiti autentičnost i energiju benda kroz 9 pjesama snimanih na analognim trakama. Dugo najavljivani album prvijenac dočekat ćemo već sljedeći utorak, 11. prosinca 2018. na digitalnim platformama Deezer i Bandcamp, dok će fizička izdanja albuma biti dostupna na koncertima.

Ovaj sastav groove entuzijasta koji godinama održava hrvatsku blues scenu na životu, svoj prvijenac premijerno će predstaviti zadarskoj publici 5. prosinca, a već 13. prosinca rasplesat će kultni zagrebački klub KSET.

Poznati po energičnim nastupima, od samog početka ih čini isto poslanje – dubok upliv u blues mantru ukrašenu funkom, ojačanu rockom. Jeremija (bubanj), Luka (bas) i Roko (gitara) – prvotni instrumentalni trojac iz Sv. Filip i Jakova udvostručio se zadarskim snagama Frane (usna harmonika) i Mirte (vokal) te filipjancem Antom (truba i vokal), a sada sjajnim albumom “Time to Rob” nastavlja širiti blues evanđelje.

More in pop!mix/news

To Top