Connect with us

POP!MIX

Vikend-revolucija šalje poruku ‘Nade’

pop!mix/news

Vikend-revolucija šalje poruku ‘Nade’

Foto | 'Nada' promo

Vikend-revolucija šalje poruku ‘Nade’

Nova pjesma zagrebačkog alt-pop benda Vikend-revolucija nosi optimističan naziv ‘Nada’. Četvrti je to singl s novog albuma kojeg bend planira objaviti tijekom ove godine, a s kojeg su već objavili singlove ‘Trip’‘Supermen’ i ‘U.U.U.’. Novim materijalima kontinuirano predstavljaju promijenjeni zvuk i izričaj za kojeg je zaslužan njihov frontman i autor Hrvoje Prpić (gitara i prateći vokal). Zajedno s njim, Vikend-revolucija su Mirta Mornar (vokal), Tihomir Babić (gitara), Zvonimir Penava (klavijature) i Stjepan Hrastić (bas gitara).

Bez obzira čini li nam se da za velike stvari u životu imamo dovoljno ili premalo vremena, važno je da većinu tog vremena ne potrošimo na nebitno. Možda se nedovoljno često osvrnemo na posebnosti malih životnih trenutaka i njihovu prolaznost osvijestimo tek kada bude prekasno. Povratka na staro sigurno nema, ali zato ‘Nade’ uvijek ima.

“Usitinu mislim da je u pjesmama važna iskrenost. Iskreno pisati o onim temama koje nas trenutno u životu okupiraju i zanimaju. Tako je pjesma ‘Nada’ nastala jedno jutro, nakon neprospavane noći, kad znate da morate ustati, da vas čekaju obaveze, a najradije bi se samo okrenuli na drugu stranu i bar još na kratko produžili taj osjećaj. Nisam htio da mi taj jutarnji napad egzistencijalizma pokvari dan pa sam to odlučio pretvoriti u pjesmu. Naravno, kad radimo takve pjesme ne očekujemo da će druge ljude zabrinjavati naše životne dileme, ali ajmo reći da je svaka dobra pjesma napisana iz osobnog iskustva, a istovremeno sadrži te neke univerzalne životne teme s kojima se drugi mogu poistovjetiti.” – kaže autor pjesme Hrvoje Prpić.

Foto | ‘Nada’ promo

Snažnu i optimističnu poruku vizualno je prenio kreativac Dinko Čvorić Doringo s kojim Vikend-revolucija prvi put surađuje. Raznolikim motivima, kolorima i promjenjivom dinamikom, na vrlo sugestivan način je povezao melankoliju glazbe i teksta, i tako stvorio vrlo atraktivan vizualni identitet pjesme kojim je i dodatno intenzivirana poruka da ‘Nade’ doista uvijek ima.

 

 

glazba i tekst | Hrvoje Prpić

aranžman | Hrvoje Prpić, Tihomir Babić, Mirta Mornar, Stjepan Hrastić i Zvonimir Penava

produkcija | Hrvoje Prpić – Bedrum studio & Hrvoje Prskalo – ZG Zvuk

 

spot | Dinko Čvorić – Doringo

More in pop!mix/news

To Top