Connect with us

POP!MIX

„Encanto” soundtrack zasjeo na prvo mjesto najslušanijih albuma!

pop!mix/news

„Encanto” soundtrack zasjeo na prvo mjesto najslušanijih albuma!

Foto: PR

„Encanto” soundtrack zasjeo na prvo mjesto najslušanijih albuma!

 Filmska glazba animiranog mjuzikla „Encanto: Naš čarobni svijet” preuzeo je prvo mjesto Billboardove top ljestvice slušanosti te tako postao prvi animirani film kojemu je, nakon više od dvije godine, pripala ta čast.  

Prema Billboardu, „Encanto” je tek šesti soundtrack animiranog filma koji se pronašao na prvom mjestu slušanosti od 1956., odnosno od godine kada je ljestvica Billboard 200 počela redovito izlaziti. Osim toga, Encantova „We Don’t Talk About Bruno” postala je prva pjesma iz Disneyeve tvornice koja je dospjela u top pet među 100 najslušanijih pjesama još od Frozenove „Let It Go”.

Encanto” je još jedan uspješan hit za Walt Disney Animation Studios. Iza Lin-Manuel Mirandaovog soundtracka stoje i Grammyjem i Oscarom nagrađeni tekstopisci Kristen Anderson-Lopez i Roberta Lopez, za Grammyja nominiran skladatelj Christophe Beck te izvođači kao što su Panic! At The DiscoKacey Musgraves i Weezer. Izdanje je objavljeno 19. studenog 2021. godine netom prije filmske premijere.

„Encanto: Naš čarobni svijet” može se pogledati i u našim kinima, a među dobro znanim imenima u sinkroniziranoj verziji sudjelovala je i Albina, koja je posudila glas liku Isabele te tako i sama postala dijelom ove lijepe glazbene priče. „What Else Can I Do“, „We Don’t Talk About Bruno” i  „All Of You” neke su od pjesama filma koje je popularna mlada glazbenica otpjevala u hrvatskoj prilagodbi.

Budući da joj je ovo prvo iskustvo u svijetu filma, Albina je pred sam izlazak filma na svojim društvenim mrežama izjavila kako je „jedva dočekala” obznaniti svoju ulogu, a komentirala je i veliki globalni uspjeh albuma:

„Nisam uopće iznenađena što je soundtrack ovog animiranog filma dospio na prvo mjesto na ljestvici. Smatram da svatko tko je pogledao crtić nije niti malo iznenađen ovim uspjehom budući da su pjesme stvarno nevjerojatno dobre, a skladatelj je nevjerojatno dobro spojio kulturu Kolumbije s pop elementima. Iznimno mi je drago što sam i ja imala priliku biti dijelom ove priče, kako u govornoj sinkronizaciji tako i u hrvatskim pjesmama za lik Isabele. Bilo je to još jedno sjajno iskustvo. Tko nije još pogledao, toplo preporučujem da se opusti i zabavi uz ovu glazbeno – filmsku priču. Javite dojmove! 😊

(Albina, Fotografija: Ante Odak)

U međuvremenu, Albina je u pratnji službenog videospota predstavila svoju prvu autorsku pjesmu koju je napisala na hrvatskom jeziku. Aktualni singl „Plači mila” odmah se po objavi našao na visokoj poziciji 40 najemitiranijih pjesama u domaćem eteru dok je videospot već u prvim satima ušao u glazbeni trending YouTubea. Emotivnu priču koju krase najosobniji stihovi koje je Albina do danas otpjevala također je ostvarila ulaz na Deezerovu hrvatsku top 100 ljestvicu, a našla se i među Shazamovim najtraženijim pjesmama.  

Singl je dostupan na svim digitalnim glazbenim servisima.

More in pop!mix/news

To Top