Connect with us

POP!MIX

Tamara Obrovac Transhistria quartet 24. lipnja održat će koncert u klubu Aquarius

pop!mix/news

Tamara Obrovac Transhistria quartet 24. lipnja održat će koncert u klubu Aquarius

Foto: Mare Milin

Tamara Obrovac Transhistria quartet 24. lipnja održat će koncert u klubu Aquarius

Tamara Obrovac i njena Transhistria ekipa u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povuć’ za sobom na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument. nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povuć’ za sobom na Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakoveci njena Transhistria ekipa u sastavu Tamara Obrovac.

Tamara je zaista unikatna pjevačica jedinstvenog etno i jazz izričaja, osim toga ona je flautistica, skladateljica, autorica tekstova i višestruko je priznata glazbenica; ponosna je vlasnica osam diskografskih nagrada “Porin”, dobitnica je nagrade Zlatna Arena za glazbu u filmu “Što je muškarac bez brkova”, imala je čast dvaput biti nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Music-a u kategorijama “Europske glazbe” i “Nagrade publike”. U karijeri broji dvanaest autorskih albuma, preko 500 internacionalnih koncerata te brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.

Koncert Tamare Obrovac Transhistria quartet održat će se kroz spomenut akciju “Jer svirati se mora” u sklopu koje smo prije nekoliko tjedana u klubu Aquairus imali priliku gledati i Saru Renar kada je koncertno predstavila neobičan i sjajan novi album “Šuti i pjevaj”.

Prostrana i prozračna terasa kluba Aquarius u ugodnom ambijentu uz jezero Jarun, pravo je mjesto za ljepotu uživanja u live nastupima brojnih glazbenika i svakako mjesto koje će ovo ljeto postati jedno od nezaobilaznih zagrebačkih koncertnih punkta, uz, naravno, poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije Covida-19.

Početak događanja zakazan je za 20 sati kada će se otvoriti vrata kluba. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.hr

Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. 

 

More in pop!mix/news

To Top