Connect with us

POP!MIX

Izašao novi album ”A Bit Of Previous” škotskog indie pop benda Belle and Sebastian

pop!mix/news

Izašao novi album ”A Bit Of Previous” škotskog indie pop benda Belle and Sebastian

Pfoto | promo

Izašao novi album ”A Bit Of Previous” škotskog indie pop benda Belle and Sebastian

Škotski indie pop bend iz Glasgowa Belle and Sebastian, poslije sedam godina pauze objavio je svoj deveti studijski album ”A Bit Of Previous”. Ovom događaju prethodio je novi video i singl ”Talk to Me, Talk to Me’. Video spot su napisale i režirale 15-godišnje sestre iz južnog Londona, Freya i Rosalie Salkeld.

O ovom poduhvatu frontmen benda Stuart Murdoch kaže: ”Imali smo mali budžet za snimanje videa i htjeli smo ga sami napraviti, ali nam je ponestalo vremena. Zato smo objavili javni natječaj i pozvali fimske stvaratelje koji bi bili zainteresirani napraviti nešto od postojećeg budžeta, zahtijevajući vizual koji obuhvaća ideju i prijedlog sinopsisa od 100 riječi. Majka redateljica se javila rekavši da su njene kćeri obožavateljice naše grupe i strastveni filmski stvaratelji i da su nam poslale materijal koji nam se svidio. One su ga zajedno napisale i režirale te su uključile gomilu svojih prijatelja, napravile svjež i smiješan pristup pjesmi.”

Photo | Hollie Fernardo

”A Bit Of Previous” je prvi put predstavljen u ožujku i singlom ‘Unnecessary Drama‘ koji se trenutno nalazi na A-listi na BBC 6 Music.

Bend kreće na turneju po Sjevernoj Americi 24. svibnja, a njihova turneja po Velikoj Britaniji kreće u studenom, uključujući dva nastupa u londonskom Roundhouseu.
‘A Bit Of Previous’ snimljen je u rodnom gradu benda, Glasgowu, kad su planovi za let za Los Angeles u proljeće 2020. prekinuti zbog pandemije.

Murdoch o ovom iskustvu kaže: Učinili smo to zajedno, mi i grad. Ovaj album je bio prvi u potpunosti snimljeni B&S album u Glasgowu od ‘Fold Your Hands Child’, 1999. godine. Svako jutro smo ulazili, svirali naše pjesme, pisali zajedno, isprobavali nove stvari, uzimali poslovičnu grudu gline i bacali je.”

Photo | Hollie Fernardo

Rezultat je jedan od najraznovrsnijih, praktičnih i uzbudljivih zapisa u katalogu bendova, koji su sami producirali i snimali (uz doprinos Brian McNeilla, Matt Wigginsa, Kevin Burleigha i Shawn Everetta). Belle and Sebastian je bend koji se bliži svojem trećem kolektivnom desetljeću postojanja s gracioznošću, glazbenim bravadom i lirskom preciznošću, a koja se pojavljuje kao beskrajni izvor energije i reinvencije.
‘A Bit Of Previous’ je dostupan s četiri različite verzije omota,  za LP, CD i u digitalnom obliku. Posebna verzija LP-a uključuje bonus od 7″, s dodatnom pjesmom ‘A Bit Of Previous’.

O albumu “A Bit of Previous” Belle and Sebastian, iz časopisa MOJO:

„… masterclass pisanja pop pjesama“

„LP broj devet sadrži meditaciju o starenju: „Deathbed Of My Dreams“ u Nashville stilu; „Young And Stupid“ kao nastup na Eurosongu iz ranih 1970-ih. A tu je i radosno samopotvrđivanje: prkosna „If They’re Shotting At You“ zvuči kao rani Steely Dan, dok je feministička himna Sare Martin „Reclaim The Night“ udaljena samo jedan remix od pop hita veličine pjesama pjevača Charli XCX. Najbolje od svega su „Prophets On Hold“ i „Talk To Me Talk To Me“, remek djela AOR-a koje bi trebalo biti na posljednjem albumu grupe ABBA.“

More in pop!mix/news

To Top