Connect with us

POP!MIX

Dalmatino dva puta rasprodali Lisinski i najavili novi koncert!

pop!mix/news

Dalmatino dva puta rasprodali Lisinski i najavili novi koncert!

Foto: Promo

Dalmatino dva puta rasprodali Lisinski i najavili novi koncert!

U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino niže zavidne uspjehe! Svi njihovi albumi mogu se pohvaliti statusom ”best-seller” izdanja, svojim prvim uspješnicama još 2001. pokrenuli su revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi te si osigurali status pop zvijezda platinastom tiražom albuma i brojnim dodijeljenim im prestižnim priznanjima dok nova stižu iz dana u dan. Iako su iza njih velike turneje diljem svijeta, grupa Dalmatino ove će godine po prvi puta ispuniti sebi i publici veliku želju. Koncert u KD Vatroslava Lisinskog, priznaju, već su dugo priželjkivali, a sada se mogu pohvaliti s dva rasprodana koncerta za koja su ulaznice planule u trenu! Na oduševljenje obožavatelja, objavljen je datum novog koncerta. Posljednji u nizu ovih zagrebačkih koncerata bit će koncert koji su najavili za 27. veljače 2022.

”Draga naša publiko, dogodila se jedna lijepa senzacija. Naime, prodali smo dva koncerta u Lisinskom. Izuzetno smo sretni radi toga, naravno i ponosni i bit će nam drago da dvije predivne večeri možemo podijeliti s vama.”, rekao je Ivo Jagnjić.

”Iznimno smo sretni i ponosni i zahvalni publici na ova dva rasprodana koncerta u rekordnom roku i ponosno najavljujemo treći koncert. Treći koncert najavljujemo za nedjelju, 27.2., u Lisinskom i to će za ovu godinu biti zadnji Lisinski. Nemamo riječi i hvala svima na tolikoj ljubavi. Potrudit ćemo se napraviti najbolje koncerte i sigurno nećemo razočarati.”, dodao je Zdravko Sunara.

U novu, 2022. godinu grupa Dalmatino ušla je sa željom da i dalje budu izrazito koncertno aktivni te da posjete neka mjesta gdje još nisu svirali, ali i neke dvorane koje su im želja još iz djetinjstva. Uz dva rasprodana koncerta u Velikoj dvorani Lisinski  17. i  20. veljače te novi najavljeni termin 27. veljače, Dalmatino će nastupiti i na svom prvom samostalnom koncertu u Dvorani Gripe u Splitu 21. travnja 2022.

U glas s vjernom publikom u rasprodanoj dvorani Lisinski uz brojne hitove sigurno će se pjevati i upečatljivi stihovi balade “Refužo”, posljednje uspješnice benda čija se tematika bazira na poruci ljubavi! “Refužo” je u rekordnom roku osvojio srca radijskih slušatelja i ostvario milijunske preglede na digitalnim platformama! Kako momci iz Dalmatina otkrivaju – ”Refužo” je pjesma koja je nastala u jednom dahu i uz nju lete na oblacima. Novu pjesmu Dalmatina prepoznala je i njihova vjerna i brojna publika te je pjesma zasluženo ponijela titulu Hita kolovoza nagrade Cesarica te se našla u velikom finalu Dana nabolje domaće glazbe Narodnog radija, a mjesecima nakon objave još se nalazi u Top 20 najslušanijih hitova domaćeg etera!

Dalmatino na dodjeli nagrade Cesarica 2022., foto: Matej Grgić

Zahvaljujući vrsnim autorskim snagama, Ivi Jagnjiću  i Zdravku Sunari, pjesmaricu Dalmatina prepunu evergreena krasi omiljeni duet s Oliverom Dragojevićem, “Ditelina s čet’ri lista”, pjesme “Cukar i sol”, “Cvit od kamena”, “Dajem ti rič”, “Dvi sestre blizanke”, “Lipa rič”, “Croatia” i mnoge druge, a da su pjesme Dalmatina svevremenski hitovi najbolje pokazuje luksuzna slavljenička CD kompilacija ”20 godina” objavljena 2019. u nakladi diskografske kuće Dancing Bear zahvaljujući kojoj probrani glazbeni dragulji djeluju kao da su napisani i snimljeni u jednome dahu, a ne tijekom dva desetljeća zavidne karijere. Spomenutim hitovima na kompilaciji su se pridružila i dva nova singla, ”Ljubin ti ruku” i ”Sanjaj” koja su također pronašla svoje mjesto među najslušanijim pjesmama domaćeg radijskog etera.

Singl “Refužo” pronađite na svim na svim streaming servisima – https://lnk.to/DalmatinoRefuzo

Dalmatino – Refužo (Official Music Video)

More in pop!mix/news

To Top