Connect with us

POP!MIX

Neven Stipčić – Treba živjeti za promjene

pop!mix/interview

Neven Stipčić – Treba živjeti za promjene

Neven Stipčić – Treba živjeti za promjene

Mladi i talentirani glazbenik Neven Stipčić 2017. godinu sigurno će pamtiti kao jednu od najboljih što se njegove karijere tiče. Autorski debi obilježili su singlovi u pop-funk maniri – „Samo ti“ i „Osjećaš li“, a publika je Nevenovu energiju i karizmu prepoznala na brojnim live nastupima diljem Hrvatske uz pratnju benda The Groovebox. Kao krunu prve godine autorske karijere, Neven je predstavio svoj treći singl  – pjesmu „Čujem ti glas“. Čujem ti glas“ emotivna je pop balada za koju Neven potpisuje i tekst i glazbu, dok je za aranžman i produkciju zadužen Tomislav Horvatinović iz NEXUS produkcije. Neven Stipčić u novom singlu prati ljubavnu tematiku kao i u prethodnim autorskim singlovima, a da se radi o izvrsnim pjesmama svjedoči i činjenica da mu broj fanova raste iz dana u dan. Više detalja o svemu ispričao nam je sami glazbenik.

Nedavno ste objavili novi singl, kako ste zadovoljni sa svime?

Moram reći da sam veoma zadovoljan kako su se stvari razvijale. Pjesma je taman bila za zaokružiti godinu s onim velebnim i prekrasnim motivima iz prirode. Što se tiče ostatka prošle godine, bila je na glazbenom planu – izvrsna. Bila je to moja debitantska godina u kojoj sam uspio, zahvaljujući Universal Music Hrvatska, izdati čak tri autorska singla.

Gdje je sniman spot i koja je pozadina priče?

Spot je sniman na Kalniku koji je taj dan bio baš bajkovit. Oni početni kadrovi spota su mi nekako najdraži. Pjesma zbilja diše, a pozadina je ljubavna, kao i u svim mojim ostalim pjesmama.

Kako vam je protekla ova godina i što očekujete u idućoj?

Ova godina mi je protekla zbilja odlično, puno sam toga naučio i uspio ostvariti neke svoje želje. Što se tiče 2018., nadam se da ću još više toga proći, nastupati i naučiti. Nadam se da će moji budući singlovi doći do još većeg broja slušatelja…

Mislite li da trebate nešto mijenjati u budućnosti karijere, a ako da, što bi to bilo?

Pa zasigurno tu ima puno stvari koje treba filtrirati, izmijenjati ili prilagoditi. U glazbenom svijetu svaki se dan nešto promijeni i mislim da treba živjeti za promjene. Nadam se da ću u budućnosti hvatati prilike koje će mi se nuditi.

Koliko često nastupate? Kakva je vaša publika?

Nastupam dosta često s bendom The Groovebox koji svira pop, funk i soul hitove poznatih stranih i domaćih autora. I vrlo sam zadovoljan. U posljednje vrijeme nastupao sam i u mjuziklu Chicago. Što se tiče moje publike, ona je trenutno šarolika. S mojim glazbenim rastom i razvojem na sceni i publika se razvija, dopunjuje, raste. Publika je segment karijere koji se stvara dugi niz godina.

Da možete s nekim snimiti duet, tko bi to bio i zašto?

Pa zasad imam u nekom dugoročnom planu želju da složim jedan dobar duet, a volio bih ga snimiti s mojom dugogodišnjom frendicom, fantastičnom ZsaZsom. Međutim, trenutno sam dosta orijentiran prema samostalnom radu.

Planirate li album? Kada ga možemo očekivati?

Volio bi napraviti, tj. završiti album, ali neću to forsirati. Nek se pjesme razviju prirodno, i kad dođe do toga, onda ja moram biti 110% zadovoljan s njima.

More in pop!mix/interview

To Top