Connect with us

POP!MIX

Goran Bare & Majke pitaju se “Zašto”

pop!mix/news

Goran Bare & Majke pitaju se “Zašto”

(Fotografija: Zoran Marinović)

Goran Bare & Majke pitaju se “Zašto”

“Nuspojave”, novi studijski album Gorana Bare & Majki objavljen sedam godina od posljednjeg Porinima ovjenčanog albuma “Teške boje” svjetlo dana ugledao je 30. ožujka te se od tada nalazi među najprodavanijim albumima.

„Nuspojave” su podigle ljestvicu domaćeg rock izričaja, a potvrda toga stigla je od strane glazbene kritike – Goran Bare & Majke imaju rock album godine.

Naš ugledni glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš o “Nuspojavama” piše: “… ako i postoji poneka sličnost između “Srca” i “Nuspojava”, potonji je autorski impresivniji, aranžmanski maštovitiji, svirački jači i snimateljsko-producentski bitno dorađeniji album, koji donekle iskače iz svega što je naš najkarizmatičniji rock pjesnik ikada snimio i objavio”.

Da se radi o impresivnom albumu svjedoči i pjesma „Zašto”, najnoviji singl koji ujedno i zatvara album savršeno zaokružujući Baretovu poetiku. „Samo tuga, naivna dobrota, prate me ko sjene” pjeva Bare dok opora bas linija praćena klavijaturama klizi prema jednom od mogućih odgovora na pitanje „Zašto”.

Glazbu i tekst potpisuje Goran Bare, aranžman Goran Bare i Mario Rašić dok je za lyric video zaslužan Davor Kos.

Album „Nuspojave” kao CD izdanje po cijeni od 99 kuna te vinilno izdanje po cijeni od 130 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=97018
https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=983109
Deezer: https://www.deezer.com/hr/album/60156042
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1365611590
Amazon: https://www.amazon.com/dp/B07BSDDQYC
HyperURL: http://hyperurl.co/vgz423

More in pop!mix/news

To Top