Connect with us

POP!MIX

Charlatan de Balkan – Magnifico se vraća u Zagreb!

pop!mix/najave

Charlatan de Balkan – Magnifico se vraća u Zagreb!

Foto | Marko Ocepek

Charlatan de Balkan – Magnifico se vraća u Zagreb!

Nakon što je šarmirao zagrebačku publiku u Tvornici kulture u sklopu predstavljanja albuma ‘Charlatan de Balkan’ i pobliže se predstavio hrvatskoj publici, Charlatan de Balkan – Magnifico vraća se u Zagreb –  ovoga puta slušamo ga u Saxu u subotu 1.2.!

Magnifico je već tri puta za redom rasprodao Arenu Stožice, a njegovi su božićni koncerti postali tradicionalni, baš poput tradicionalnog novogodišnjeg koncerta bečke filharmonije, pišu slovenski mediji. Njegovi su koncerti opravdano i očekivano uvijek na samom vrhu najboljih koncerata koji se ne propuštaju, što potvrđuje i činjenica unaprijed rasprodanih ulaznica i brojnost publike od 12 tisuća ljudi.

Publika će imati priliku čuti mnogobrojne hitove među kojima su ‘Cici mici’, ‘Hir aj Kam, Hir aj Go’‘Pukni zoro’, ‘Kuku lele’, ‘Good bye Devuska’i ‘Tivoli’ –  koju je Magnifico snimio s poznatom francuskom jazz zvijezdom Camille Bertault poznatom i kao You Tube jazz zvijezdom. Njezin YouTube kanal ima 70 videa i čak 70,000 subscribera, što je za novi jazz vokal veliki uspjeh. Magnifico je pjesmu Tivoli, koja je originalno nastala kao oda njegovog najljepšeg dijela Ljubljane, napisao i na engleskom jer je htio napraviti hommage turistima iz razloga: ” jer me nerviraju sa svojim neskoncentrisanim hodanjem tamo i onamo.” – izjavio je Robert.

 

Magnifico intenzivno radi na novom albumu koji će zasigurno naslijediti odlično izdanje ‘Charlatan de Balkan’, na kojima je surađivao i s Frajlama koje su posudile ženske vokale na cijelom albumu. Njegova glazba i dalje putuje po svijetu pa tako u HBO-ovoj seriji Foodie Love možemo čuti i njegovu verziju pjesme ‘Ya Mustafa’, a njegov dokumentarac Charlatan Magnifique bio je na nekoliko filmskih festivala u Hrvatskoj.

Robert Pešut nam je otkrio kako se osjeća povodom nadolazećeg koncerta u Saxu: “Osjećam se kao da idem na randi sa ljubavnicom iz gimnazije s kojom se dugo nisam vidio. I nervozno se radujem.”

U svojoj glazbi Magnifico vješto isprepliće humor i ironiju kojima već više od 30 godina šarmira sve generacije na Balkanu i šire te ga ističu na glazbenoj sceni, što ćete imati priliku čuti u Saxu u subotu, 1.2. Ulaznice su u prodaji putem sustava Entrio po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna, a na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 70 kuna. 

More in pop!mix/najave

To Top