Connect with us

POP!MIX

Zimizelen – novi singl “Likovi bez lica” (feat. Mary May)

pop!mix/news

Zimizelen – novi singl “Likovi bez lica” (feat. Mary May)

Foto: Chiara Vladilo

Zimizelen – novi singl “Likovi bez lica” (feat. Mary May)

Novo ime domaće glazbene scene Zimizelen predstavlja drugi singl „Likovi bez lica” na kojem je ugostio hvaljenu kantautoricu Mary May. Samoća, daleke želje i melankolija utkani u stihove obgrljene sjetnom gitarom i nenametljivim aranžmanom sve snažnije upućuju Zimizelenog prema svijetloj glazbenoj budućnosti.

Zagrebački glazbenik Vinko Ergotić otprije je poznat domaćoj sceni kroz djelovanje u bendovima Heroina i Nellcote, ali novim projektom čini značajni odmak od očekivanog. Kao Zimizelen svoj pjesnički senzibilitet utapa u bogate instrumentale pri čemu nastaju bajkovita ostvarenja suvremenog folk bluesa. Vokalna suradnja s Mary May vješto prenosi emociju zarobljenu u stihove i pjesmu „Likovi bez lica” suptilno ucrtava na kartu domaćih dragocjenosti.

„Ovo nije ljubavna pjesma. Ovo je pjesma o sanjarima i za sanjare. Slatki bijeg u svijet gdje susreti su laki, srce je na mjestu, a misli slobodno lete. Glas Mary May savršeno je potencirao taj sanjivi ton pjesme koji sam imao u glavi kad sam prvi put otpjevao melodiju, a stihovi su samo izletjeli iz moje podsvijesti. Ne znam tko bi to mogao iznijeti bolje od nje. I Mary je, čini se, sanjar. Dinko se kroz video nadovezuje na priču o sanjarima te kroz protagonista nudi gledatelju mogućnost pronalaska sebe kroz vlastitu interpretaciju . Neka svatko nađe onu za sebe.  “ – otkriva Zimizelen.

Tekst, glazbu i aranžman singla potpisuje Zimizelen. Produkcija miks i master djelo su Leonarda Klaića (Dostava Zvuka studio) koji je sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara. Za metaforični video bogate simbolike zaslužan je Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

Video je snimljen na području bogatog krajolika Like u istraživanju sporednih puteva Udbine, Rastoka i Plitvičkih jezera. Proces izrade maske koji je prikazan u spotu odvijao se na licu mjesta, a unikatnu masku je od komadića skupljenih po raznim lokacijama izradio glavni glumac Matija Pjatakov.

Singl „Likovi bez lica“ izdan je za etiketu Dostava Zvuka i dostupan je na YouTube kanalu diskografa, Bandcamp stranici izvođača te na svim streaming servisima.

Zimizelen se publici predstavio krajem prošle godine debi singlom „Fantastično”, a 15. travnja će u sklopu Začarane Močvare ostvariti svoj prvi nastup uživo te će pretpremijerno u akustičnoj izvedbi predstaviti dio materijala s nadolazećeg albuma.

 

 

More in pop!mix/news

To Top