Connect with us

POP!MIX

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” predstavlja: Porto Morto “Ne Ne Ne Ne”!

pop!mix/news

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” predstavlja: Porto Morto “Ne Ne Ne Ne”!

Foto: Marina Uzelac

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” predstavlja: Porto Morto “Ne Ne Ne Ne”!

Uoči izlaska dugoiščekivane kompilacije  „Zagreb Calling: Generacija bez refrena”, objavljen je novi spot Porto Morto „Ne ne ne ne”. Spot je nastao u zagrebačkom Ksetu tijekom live izvedbi deset bandova koje okuplja kompilacija, a snimao ga je Bojan Koštić.

 

Porto Morto je baš ovu njihovu pjesmu odlučio uvrstiti na kompilaciju zbog razigranog ritmičkog kontrapunkta između ritam sekcije, puhača i vokalnih dionica.

„Na studijskoj snimci smo koristili sampler sa sampleovima Nikšinog vokala, a uz ritam mašinu kombiniranu sa živim bubnjevima i ritam gitaru koja pleše, ljudi najčešće kažu kako ih pjesma asocira na Miladojku, The Knife ili Šarlo akrobatu…”

Na kompilaciji koja 5. svibnja izlazi na ploči i digitalnim servisima, pjesma će zvučati nešto drukčije nego u originalu – pjesmu uživo izvode u nešto razigranijem aranžmanu s manje elektronike, a više rokenrola, više brassa:

„Vokali postaju verbalni igrokaz, ignoriravši ili izbjegavajući zaključiti o čemu je točno riječ i od kuda je uostalom i došao prvobitni otpor. Izraz frustracije, otpora, zauzimanje stava, garda, razumijevanje uzaludnosti otpora, a opet poziv na isti igrokaz i bezglavi ples.”

Porto Morto jedan je od produkata zagrebačkog JeboTon kolektiva, a njihov glazbeni smjer kojeg je na trenutke nezahvalno definirati temelji se na mješavini art rocka, progresivnog popa i indie elektronike. Nakon sjajno prihvaćena prva dva studijska albuma otvara treće poglavlje novom pjesmom “Čekam ih”! Radi se o najavnom singlu njihova sljedećeg albuma, kojeg prati i odličan spot.

 

More in pop!mix/news

To Top