Connect with us

POP!MIX

Uronite u emotivni trenutak grupe Meritas i njihove publike

pop!mix/news

Uronite u emotivni trenutak grupe Meritas i njihove publike

Svi koji su ikad bili na njihovom koncertu dobro poznaju njihovu koncertnu energiju. Susretnu se s onim trenutkom potajnog iznenađenja u kojem priznaju sebi kako Meritas zvuči bolje nego što su i zamišljali, a očekivali su puno.

Doživjeti Meritas uživo je kao da vas netko prebaci na svjetsku pozornicu na kojoj je hrvatski jezik ravnopravan s engleskim, primjerice jer doživljavate razinu izvedbe kakvu najčešće postavljaju svjetski bendovi koje cijenimo.

Ovaj bend jednostavno zrači – predvodnice su, naravno, Anita i Meri. Njihovi glazbenici su suvereni, znaju što rade i vole to što rade. Snaga dobro nam poznatih kompozicija, stopljenost glazbenika kroz njihovu izvrsnu svirku pod punim nabojem, izbrušeni aranžmani preneseni u svirku uživo kao da njihov rukopis još nadograđuju.

Već smo svjedočili vanserijskoj Anitinoj interpretaciji koja posebice dolazi do izražaja uživo, kao i Merinoj prepoznatljivoj finoći boje glasa, ali i uopće poze koju zadržava i vodi pričom kroz koncert kojom nas tek nakratko upoznaje sa svima njima ponaosob.

Meritas u Tvornici, foto: Julien Duval

Svi koji niste bili u Tvornici kulture u listopadu 2017. godine, evo prilike uroniti u taj emotivni trenutak s njihovom publikom kao vjernom pratnjom i to s pjesmom koju prvu predstavljaju, „Sami na ulici”.

Birati ili izdvojiti pjesmu koju bismo predstavile kao prvu s Meritas20 live činilo nam se nemogućom misijom. Na kraju smo se jednostavno odlučile za pjesmu koja je otvorila koncert, te koja nikad nije imala svoj videozapis, a jedna je od onih koja je obilježila naš opus i često je tražena od strane naše publike. Ostaje nam samo poželjeti vam da uživate i na nekoliko minuta se s nama prisjetite proslave našeg rođendana.” – rekle su Meri i Anita

Izdanje Meritas20 live očekuje se na jesen, točno godinu dana poslije ovog koncertnog trenutka upisanog u sjećanje.

Glazbenici koji čine Meritas su Zdeslav Klarić – klavijatura, Ivan Božanić- električna gitara, Mladan Munivrana – bas gitara, Matko Petrić – udaraljke, Tin Ostreš – bubanj.

 

More in pop!mix/news

To Top