Connect with us

POP!MIX

Upoznajte ANNABELLE – glazbenicu iz Praga koja polako osvaja europsku publiku

pop!mix/news

Upoznajte ANNABELLE – glazbenicu iz Praga koja polako osvaja europsku publiku

(ANNABELLE; autor fotografije: Stepan Svoboda)

Upoznajte ANNABELLE – glazbenicu iz Praga koja polako osvaja europsku publiku

ANNABELLE, 22-godišnja glazbenica, novo je ime europske glazbene scene, i s nekolicinom tek objavljenih singlova polako osvaja radijske i digitalne liste kako svoje rodne Češke, tako i ostatka Europe! Jedan od takvih je upravo “MEDICINE“, melankolična i iskrena pjesma koju vam ovom prilikom predstavljamo, zajedno s pratećim videospotom.

Ova pjesma opisuje čežnju za prijateljstvom i domom. Protekla godina sve nas je ostavila bez teksta, bila je potpuno neočekivana i upravo sam te osjećaje prenijela u ovu pjesmu“, otkriva ANNABELLE, koja je ujedno i autorica teksta i glazbe. Za produkciju pjesme se pobrinuo cijenjeni češki producent Dobrin Mitchev, dok videospot redateljski potpisuje mladi češki umjetnik Ales Valtr.

Porijeklom iz Praga, ANNABELLE je proteklih nekoliko godina provela u Londonu studirajući glazbu i skupljajući iskustvo nastupajući u lokalnim koncertnim prostorima. Pri povratku u rodni Prag, započela je stvarati vlastitu glazbu. Kao prvi singl predstavila je pjesmu “DADAE”, s kojom je dosegnula i Top 20 najemitiranijih pjesama u Češkoj, a zatim je uslijedila i objava singla “ANXIETY”  kao i suradnja s producentom fiedlerski u njegovoj pjesmi “roles”.

Pjesma “MEDICINE” nastavak je njenog kreativnog zamaha, kao i prvi korak u predstavljanju pjesme koju u potpunosti samostalno autorski potpisuje. Nakon zamijećenog lokalnog uspjeha u rodnoj Češkoj, okreće se europskoj publici, među kojima je i Hrvatska – upravo tom prilikom, kratkom video-porukom je hrvatskoj publici predstavila sebe i svoj novi singlhttps://www.instagram.com/p/CNZ529FMtrD/

Singl “MEDICINE” od danas svira domaćim radijskim eterom, a pjesma je zajedno s pratećim videospotom dostupna i na svim glazbenim streaming servisima: umhr.lnk.to/annabellemedicine

 

More in pop!mix/news

To Top