Connect with us

POP!MIX

Turisti se singlom ‘Porušena stabla’ opraštaju od 2021.

pop!mix/news

Turisti se singlom ‘Porušena stabla’ opraštaju od 2021.

Turisti se singlom ‘Porušena stabla’ opraštaju od 2021.

Turisti su u 2021. započeli svoje novo glazbeno poglavlje. Nakon drugog studijskog albuma “Revolución” pustili su ‘Tigra od papira’ i njime nagovijestili drukčiji zvuk. Čistokrvni rock čuli smo i u idućem singlu, njihovoj viziji ‘Radosnog dana’, jedne od legendarnih pjesama Katarine II.

Pred nama su sad ‘Porušena stabla’, treći singl riječke rock četvorke. Pjesma je nastala kao posljedica rezultata međusobnih nerazumijevanja među ljudima, a nastale napukline vrlo često započinju gašenjem razgovora, da bi konačno završile na dva suprotna pola i potpunim udaljavanjem, završetkom odnosa koji je nekad bio prisan.

Ljudski odnosi u svim svojim formama glavni su motiv Vavinih tekstova koje fantastično interpretira glavni vokal i frontwoman Turista – Iva Močibob. Njezin metamorfozni vokal besprijekorno se prilagođava svakoj napisanoj noti i izvedbi ove grupe vrhunskih glazbenika.

‘Porušena stabla’ dobila su novi zvuk zahvaljujući i aranžmanu kojeg ovaj put potpisuje prijatelj Turista i sjajni multiintrumentalist – Darko Terlević (The Siids). Njegov glazbeni pečat prepoznaljiv je na prvu, a pjesmu Turista obojao je dinamičnim i atmosferičnim zvukom. ‘Porušena stabla’ snimljena su u studiju GIS Mateja Zeca, gdje će Turisti nastaviti snimanje svojih budućih materijala, i koje će objaviti u formi trećeg studijskog albuma nekad u 2022. godini.

More in pop!mix/news

To Top