Connect with us

POP!MIX

Tko su pobjednici Splitskog festivala?

pop!mix/news

Tko su pobjednici Splitskog festivala?

Franko Kelam

Tko su pobjednici Splitskog festivala?

Pobjedu publike i novinara odnijeli su CAMBI. & TBF s pjesmom ‘Bambina Mia’, Neno Belan odnio je prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija, a ToMa je proglašen najboljim debitantom! 

Na splitskim Prokurativama protekli vikend održana je finalna večer 61. Splitskog festivala na kojoj je nastupilo 25 izvođača među kojima su bili i CAMBI. i TBF, Neno Belan, ToMa i Duje Stanišić i druga mnogobrojna poznata glazbena imena.

Pobjedu na ovogodišnjem festivalu odnijeli su CAMBI. u suradnji s TBF-om i ST Kokama i Neno Belan!

Naime, Belan je osvojio prvu nagradu stručnog žirija za svoju pjesmu ‘Zvijezde‘, dok su CAMBI., TBF i Splitske Koke očarali publiku pjesmom ‘Bambina mia’ i odnijeli pobjedu publike i novinara.

 

„Osvojiti prvu nagradu publike na Splitskom festivalu iznimna je čast i najbolji vjetar u leđa za ono sve što je pred nama. Hvala svima koji su zaokružili broj 15 na svojim ulaznicama i prepoznali trud koji smo uložili i u pjesmu, spot i cijelu priču oko pjesme ‘Bambina mia’“. – rekli su članovi sastava CAMBI. nakon pobjede.

Zanimljiv je podatak da je za obje pobjedničke pjesme skladateljski dio uradio Josip Radić, koji je s Belanom pobijedio prije dvije godine i na šibenskoj Šansoni.

 

Velika je čast biti čak dvije godine za redom biti na tronu legendarnog Splitskog festivala, prošle godine po glasovima publike, a ove po ocjeni stručnog suda. Posebnu draž svemu daje i činjenica da je Split moj rodni grad, i svakako je veoma specifičan i poseban osjećaj popeti se na pozornicu upravo u tom gradu. –  istaknuo je Neno Belan.

 

Nagradu za najboljeg debitanta osvojio je ToMa za pjesmu ‘Zaboravljeni’ čije stihove i glazbu potpisuje i sam ToMa: “Prvenstveno,  čast mi je bila predstaviti se na 61. Splitskom festivalu. A, sad evo tog nastupa ću se sjećati svaki put kad pogledam nagradu za najboljeg debitanta. Zaista osjećam veliku sreću i ponos prema cijelom timu koji je radio na pjesmi. Zapravo, ovo nije isključivo moja nagrada nego nagrada svima onima koji su kroz ove 3 godine bili dio mog glazbenog puta. Oni su mi pomogli biti osoba koja jesam. Hvala organizatorima festivala također jer su prepoznali pjesmu i nagradili ju ovom nagradom.”

Večer novih skladbi privukla je brojne Splićane i Splićanke koji su u pravoj ljetnoj noći mogli uživati u odličnoj atmosferi i pregršt novih pjesama koje ćemo zasigurno slušati dugi niz godina, a možda i jednog dana ubrajati među evergreene za neku od budućih retrospektivnih festivalskih večeri.

More in pop!mix/news

To Top