Connect with us

POP!MIX

Stjepan Lach uskoro će se pojaviti u popularnoj seriji “Dnevnik velikog Perice”

pop!mix/news

Stjepan Lach uskoro će se pojaviti u popularnoj seriji “Dnevnik velikog Perice”

Foto: Vladimira Spindler

Stjepan Lach uskoro će se pojaviti u popularnoj seriji “Dnevnik velikog Perice”

Stjepan Lach uskoro će se pojaviti u popularnoj hit televizijskoj seriji “Dnevnik velikog Perice” koja se trenutno prikazuje u programu HRT. Interesantno je i da će Stjepan u cameo ulozi utjeloviti pobjednika 1. Zagrebačkog festivala, dok ga u stvarnosti uskoro očekuje njegov debitantski nastup na nadolazećem 68. Zagrebačkom festivalu.

Snimanje je bilo podijeljeno na dva dijela. Prvo je na red došlo snimanje pjesme, a tri mjeseca kasnije snimao sam na setu. Stvarno mi je bila velika čast bila snimati s mnogim poznatim glumačkim imenima čije pohvale na račun svog glasa nosim kao najljepše uspomene sa snimanja. Samu ulogu nisam trebao previše glumiti budući da sam zaista bio u prirodnom okruženju i radio ono što najviše volim tako da mi nije bilo teško opustiti se i uživati.“, ispričao je Stjepan.

Foto: Vladimira Spindler

Uloga je od Stjepana tražila i veliku promjenu u izgledu te je morao obrijati svoju prepoznatljivu bradu:

“Zbog uloge sam četiri mjeseca puštao kosu, a za samo snimanje obrijao sam i bradu. To je bila stvarno velika promjena jer ju nisam brijao posljednjih šest godina. Promjena je bila toliko drastična da me sljedećih nekoliko dana  nisu prepoznavali niti neki od mojih prijatelja.”, rekao je Stjepan te otkrio što mu je najbolje u periodu 60.-ih godina prošlog stoljeća u kojima se odvija radnja serije:

“Plesnjaci na koje se izlazilo sigurno su mi omiljena stvar iz tog perioda, a i zabavni festivali koji su tada bili veoma popularni i cijenjeni. Da sam kojim slučajem živio u tom vremenu, sigurno bih često izlazio na takve događaje.”

Foto: Vladimira Spindler

Talentiranog Stjepana mnogi uspoređuju s legendarnim Ivom Robićem, a u seriji je i otpjevao Robićevu pjesmu “Zbog čega te volim”:

Prije ove uloge nisam bio upoznat s pjesmom, ali sam prema njoj stekao veliko poštovanje te me oduševilo kada sam saznao da je ta pjesma pobijedila na Zagrebačkom festivalu 1965. godine. Ivo Robić je jedno od najvećih imena hrvatske glazbe ikada, svojevrsna obavezna lektira. Smatram se dobrim poznavateljem domaće glazbe, a opus sam dodatno proširio nastupanjem u A strani tako da mogu reći da znam dosta Robićevih pjesama, barem one najpoznatije. Kad bih birao najdražu, to bi sigurno bila Golubovi, koju sam i sam nekoliko puta izvodio.

Stjepan Lach uskoro će se s pjesmom “Ja nisam taj” predstaviti na 68. Zagrebačkom festivalu.

More in pop!mix/news

To Top