Connect with us

POP!MIX

Špurijusi se singlom ‘4 banke’ vraćaju čistokrvnom punk rock zvuku!

pop!mix/news

Špurijusi se singlom ‘4 banke’ vraćaju čistokrvnom punk rock zvuku!

Foto: Promo

Špurijusi se singlom ‘4 banke’ vraćaju čistokrvnom punk rock zvuku!

‘4 banke’ su novi singl splitske punk rock skupine Špurijus, koji uz prethodna tri uratka (Barba je partijaPsihički nestabilna i Dobročinitelji), najavljuje drugi dugosvirajući projekt benda, koji je u fazi miksanja i trebao bi ugledati svjetlo dana do kraja godine.

Špurijus se ovim singlom, nakon nekoliko žanrovski mješovitih i šarolikih pjesama, vraća svom poznatom glazbenom stilu koji njeguje od samog osnutka benda, klasičnom i čistom punk rocku. U dvije energične minute, bend je, prema svom standardnom cinično-zabavnom obrascu, iscijedio sve tegobe kroz koje prolaze veterani punk pozornica. Naizgled uporni, neumorni i tvrdoglavi buntovnici i autsajderi, koji se nikad neće pomiriti s nepisanim društvenim pravilima o prihvaćanju kompromisa i komformističkih životnih načela, koliko god to ne željeli priznati ni sebi ni drugima, ipak prolaze kroz zdravstvene prepreke kao i svi obični smrtnici s četiri dekade u životopisu i pripadnici svijeta kojem ne žele pripadati, i tako nevoljko prihvaćaju da sve u životu ima svoj rok trajanja te svaki opasni let ima svoje bolno prizemljenje.

Foto | Matija Kutija

Zanimljivo je da glazbu za ovu autoironičnu minijaturu potpisuje basist benda Ivica Božić-Jojo, a tekst je djelo Domagoja Božinovića. Aranžmane i sve instrumente i vokale združeno su odradili svi članovi grupe (Jojo, Saba, Tudor i Domo). Pjesma je snimljena u splitskom Bozon studiju, pod producentskom paskom Saše Antića, koji potpisuje i miks i mastering, uz snimateljsku pomoć Dina Siriščevića i Borisa Ždere. Moralnu i savjetodavnu podršku su, kao i za sve ostale pjesme, pružili prijatelji iz The Plejsa.

Videospot za 4 banke režirao je splitski redatelj Šimun Šitum, uz pomoć montažera Sandra Barabe i glumačku ulogu Donata Zeke. U spotu možemo prepoznati mnoge upečatljive prigradske simbole grada Splita iz kojeg Špurijus dolazi.

 

More in pop!mix/news

To Top