Connect with us

POP!MIX

Špurijusi objavili pjesmu “Dobročinitelji” u produkciji Saše Antića

pop!mix/news

Špurijusi objavili pjesmu “Dobročinitelji” u produkciji Saše Antića

Foto | Petar Kosović

Špurijusi objavili pjesmu “Dobročinitelji” u produkciji Saše Antića

‘Dobročinitelji’ je novi singl splitske punk rock skupine Špurijus, koji nas, uz prethodno objavljene singlove ‘Barba je partija’ ‘Psihički nestabilna’, polako uvodi u priču drugog albuma benda koji je upravo u završnoj fazi miksanja i trebao bi uskoro ugledati svjetlo dana.

Po već ustaljenoj tradiciji objavljivanja novih žanrovski različitih pjesama, tematika tekstova i pripadajućih glazbenih videa mijenja se iz lokalne i opuštajuće prema globalnoj i pomalo zabrinjavajućoj, a ovog puta na tapeti su neke tajne i polujavne organizacije i udruženja, uz neizbježno propitkivanje njihovih teško dokučivih i bizarnih hijerarhijskih pravila pa običnom smrtniku ne preostaje ništa drugo nego ih izvrgnuti ruglu. Budući da je Špurijus oduvijek bio bend koji artikulira glas malog čovjeka s ulice pred kojim se često zatvaraju vrata nekog „višeg“ i uglađenijeg društva, tema izrugivanja tzv. elitnim udruženjima je zicer koji se ne smije propustiti, posebice u ovim pandemičnim vremenima kad restrikcije očito ne vrijede za svakoga.

Foto: promo

Glazbu i tekst potpisuje Domagoj Božinović, a aranžmane svi članovi benda i svi ostali koji su sudjelovali u snimanju. Pjesma je snimljena u splitskom Bozon studiju pod producentskom paskom Saše Antića iz TBF-a, koji je bio zadužen i za miks, mastering te prateće vokale i neke specijalne efekte u pjesmi.

Snimatelji su bili Dino Siriščević i Boris Ždero. Uz svirku i pjevanje ustaljene postave benda (Jojo, Saba, Tudor i Domo) na pjesmi gostuje stalni suradnik i prijatelj benda, klavijaturist Bruno Matijašević. Za moralnu i savjetodavnu potporu bila je zadužena kompletna ekipa iz The Plejsa.

More in pop!mix/news

To Top