Connect with us

POP!MIX

Splitska grupa Ocean, glazbeno-scenskim spektaklom na antičkim pozornicama predstavila novi video spot “AMBIS” (Nenormalno)!

pop!mix/news

Splitska grupa Ocean, glazbeno-scenskim spektaklom na antičkim pozornicama predstavila novi video spot “AMBIS” (Nenormalno)!

Foto: PR

Splitska grupa Ocean, glazbeno-scenskim spektaklom na antičkim pozornicama predstavila novi video spot “AMBIS” (Nenormalno)!

Na kultnim splitskim lokacijama Vestibulu i Peristilu splitska grupa Ocean održala je zanimljiv svjetlosni, plesni i glazbeni performans za potrebe snimanja video spota za svoj dugonajavljivani treći studijski album i njegov naslovni singl “Ambis”.

 

Nakon uspješne suradnje na singlu ‘Dug ljubavi’ kojeg je bend predstavio početkom ožujka, suradnja s mladom američkom R’n’B zvijezdom u usponu i višestrukim nacionalnim pobjednikom u pjevanju QUINCY THOMPSON-om nastavljena je i na novom naslovnom singlu ‘Ambis’, kojim splitski bend najavljuje izlazak svog trećeg istoimenog albuma.

Quincy Thompson, mladi je nagrađivani  američki R’n’B pjevač i producent iz Dallasa, koji se rado odazvao prijateljskom pozivu za gostovanje na dva singla s novog albuma. Svojim specifičnim i upečatljivim vokalom unio je posebnu boju i ambijent u ove pjesme, što je i bila osnovna ideja vodilja.

– Htjeli smo malo tog novog američkog R’n’B zvuka i boje unijeti u nove singlove i na tome smo mu zaista zahvali. Vrhunski je to otpjevao, pravi profesionalac – rekao je pjevač i autor pjesme, Dino Pleština.

Kao vokalnu solisticu posebno su istaknuli pjevačicu i violinisticu Maricu Vilibić. Moćne vokalne dionice na refrenima njezina su zasluga i bez njih se ova pjesma ne bi nikada ni dogodila u ovakvom obliku i aranžmanu.

Ljepota različitosti

Antička pozornica Vestibula i Peristila savršeno se uklopila u tu našu ideju kozmičke ‘ljepote različitosti’, što nam je od početka bila neka osnovna nit vodilja za snimanje ovog video spota. U svijetlu rasnih i etničkih podjela i previranja, od početka smo htjeli poslati snažnu poruku da je sada više nego ikad prije potrebno isticati ljepotu etničke različitosti i potrebu jednakosti svih ljudi. Ova pjesma je tu poruku imala u sebi, u svojim stihovima, glazbi…to se osjećalo i htjeli smo samo jako otvoriti tu priču. – ispričao je Dino.

Glavna ženska uloga dodijeljena predivnoj mladoj Katie Lea Stevenson koja od nedavno živi i radi u Splitu, a glavna muška uloga dodijeljena je vrlo zapaženom dubrovačkom glumcu Mari Drobniću, koji će uskoro postati i stalni član glumačkog ansambla HNK Split. Kemija između njih dvoje u ovom spotu može se doslovno osjetiti i rezati nožem.

Kao posebne gošće benda u spotu se u ulozi pratećih gospel vokala pojavljuju i Yulisa Vicente Vatavuk, Samantha Sylvia, Emma Kristine. Svojom jednostavnošću, toplinom i talentom uveličale su i uljepšale dugotrajno i zahtjevno snimanje koje je potrajalo do jutarnjih sati.

Nedugo nakon ponoći, na dan snimanja spota, na red je došao i nastup splićanima već dobro poznate i popularne plesačice i žonglerice vatrom Elsie Angeles Novaković. Podrijetlom iz Manile na Filipinima ova virtuozna plesačica i krotiteljica vatre je svojom točkom oduševila prisutne i doslovno zapalila atmosferu među gledateljima.

Za najzahtjevniju i najvažniju točku večeri, čaroliju modernog plesa na Peristilu zadatak su dobile splitske plesačice Bruna Pezzi, Tina Golub, Nika Tokić na čelu s plesačicom i koreografkinjom Indi Cecić Turčinov.

Na središnjem trgu Dioklecijanove palače ispred prvostolnice i katedrale Sv. Duje uz moderno osvjetljenje koje je ovaj splitski hram pretvorilo prostor znanstvene-fantastike , zanimljiva družina održala je plesni performans za pamćenje.

Po uzoru na moderne zapadne produkcije, jednostavno odjevene u svakodnevni “casual outfit” plijenile su pozornost svojom spontanošću i ležernošću, stavljajući u fokus gledatelja vještinu i ljepotu usklađenog i modernog plesnog pokreta.

Splitski glazbenici iz grupe Ocean posebne zahvale žele uputiti prijateljima i izvanrednim glazbenim suradnicima koji su svirali: Marica Vilibić (glavni i prateći vokal), Quincy Thompson (vokal), Dražen Bogdanović (saxofon), Branimir Gazdik (bubanj), Martin Petračić (bas), Zlatko Brodaric (gitara), Brankica Jovanovski (prateći vokali).

Pjesmu u autorskom djelu (glazba, stihovi, aranžman) potpisuje producent i skladatelj splitskog sastava Dino Damir Pleština.

Iako je pjesma tek predstavljena već stižu i brojne pohvale struke, glazbenika, kritičara, medijskih i glazbenih urednika. Izdvajamo neke od najeksponiranijih:

Goran Pelaić:
Glazbeni uspon u najpozitivnijem smislu te riječi, premda je taj uspon autorska konstanta u radu Damira Pleštine i grupe Ocean!

Hrvoje Horvat:
Jako dobra i fina pjesma!

Siniša Škarica:
Fina pjesma, odlična svirka, izvrsni vokali, produkcija za 5.

Dragutin Matošević:
“Pjesma, “AMBIS (Nenormalno)”, spada u svjetsku produkciju.

 

Mix & mastering singla povjeren je izvanrednom sarajevskom producentskom timu na čelu s Mahirom Sarihodzićem i Borjanom Miloševićem iz LongPlay studija u Sarajevu.

 

More in pop!mix/news

To Top