Connect with us

POP!MIX

PARAF druženje u riječkom Dallas Music Shopu i prigodni PRE-SALE posebnih paketa!

pop!mix/news

PARAF druženje u riječkom Dallas Music Shopu i prigodni PRE-SALE posebnih paketa!

Foto: PR

PARAF druženje u riječkom Dallas Music Shopu i prigodni PRE-SALE posebnih paketa!

četvrtak, 27. svibnja u 18 sati, ispred Dallas Music Shopa u Rijeci održat će se druženje s članovima Parafa i promotivna prodaja dva specijalna vinilna izdanja grupe Paraf – albuma ‘A dan je tako lijepo počeo’ (reizdanje u povodu 40. obljetnice) i ‘Zastave’ (reizdanje u povodu 35. obljetnice). Sudjelovat će kompletna originalna postava Parafa koja je snimila nastupni album ‘A dan je tako lijepo počeo’, kao i gotovo cijela postava banda koja je snimila album ‘Zastave’.

 

EVENT – PROMOCIJA SPECIJANIH VINILNIH IZDANJA PARAFA

 

SPECIAL OFFER!

U četvrtak 20.5. počinje i PRE-SALE promotivna akcija posebnih paketa:

vinyl ‘Zastave’ + t-shirt / 220 kn / gotovina 199 kn 

vinyl ‘A dan je tako lijepo počeo’ + t-shirt / 220 kn / gotovina 199 kn 

 

Akcija traje do srijede 26.5. (23:59), i svi koji se jave do isteka termina pakete mogu preuzeti već u četvrtak 27.5. na druženju u Dallas Music Shopu.

NARUDŽBE SE PRIMAJU PUTEM MAILA NA JEDNU OD ADRESA: dallas@dallas.hr / dms-rijeka@mars-music.hr, prodaja@dallas.hr., telefonom na +385 51 332 524 (Dallas Music Shop Rijeka) i na Dallas Web Shopu (info@dallas.si).

Navedeni paketi i pojedinačni artikli u redovnoj prodaji su u Dallas Music Shopu Rijeka (Splitska 2A), Dallas ZG (Paromlinska 49/1 / pon. do pet., od 9 do 17h) i Dallas Web Shopu (https://shop.dallas.si/en/)

* redovne maloprodajne cijene: ‘Zastave’ LP 170 kn / ‘A dan je tako lijepo počeo’ LP 179 kn / Paraf majica 129 kn *

Foto | Goran Kovačić

Ključni album jugoslavenske te jedan od ključnih albuma kontinentalne europske punk-scene ‘A dan je tako lijepo počeo’ objavljen je 5. lipnja 1980. i manifestirao je meteorski bljesak prve postave Parafa. Tim albumom Paraf je ušao u antologiju lokalne i europske punk-supkulture, kao i u anale regionalne pop-kulture.

Bio je to prvi snimljeni punk-album na ovim prostorima, no objavljen je s vremenskim odmakom zbog problema s jugoslavenskom Komisijom za šund. Tako je zamijenjen originalni ovitak, neke pjesme nisu uvrštene na album, a amblematska Narodna pjesma na albumu je objavljena s drukčijim stihovima. Unatoč tim zahvatima, album je (pr)ocijenjen kao šund i na tržištu se pojavio s višom cijenom. No, to nije umanjilo njegov uspjeh. Početna naklada je rasprodana, pa je kasnije vinilni album doživio i drugu nakladu prodavši se ukupno u 25 tisuća kopija.

I 40 godina nakon izvornog objavljivanja, album ‘A dan je tako lijepo počeo’ zvuči moćno, razorno, opasno, poletno i svježe. Valter Kocijančić, Zdravko Čabrijan i Dušan Ladavac Pjer su na 14 pjesama objavljenih na albumu uspješno spojili inicijalnu punkersku jednostavnost s nesmiljenim juvenilnim buntom protiv zatupljujuće svakidašnjice. Upravo stoga, taj album zvuči toliko snažno i danas.

Bonus pjesme: Rijeka, Moj život je novi val, Narodna pjesma (singl-verzija), Goli otok (live)

Foto | promo

Album ‘Zastave’ koji predstavlja treću fazu djelovanja Parafa i donosi najkompleksniji i najambiciozniji diskografski korak Parafa. Objavljen je 1. prosinca 1984. ‘Zastave’ su zaboravljeno remek-djelo hrvatske i jugoslavenske rock glazbe, vizionarski proplamsaj i svojevrsno proročanstvo svega zla koje se počelo događati u nekadašnjoj domovini tek koju godinu nakon što su Parafi prestali s radom.

‘Zastave’ govore o kolektivnim ritualima u temelju nekadašnje zajednice, premda njih vidimo i kao civilizacijsku matricu posvuda, s naglaskom na njihovoj mitskoj, arhetipskoj podlozi. Zbog svoje dosljedne umjetničke centriranosti, besprijekorne glazbeno-tekstualne egzekucije zadanoga smjera, koja je uz to iznjedrila mračno-privlačnu, zloguku emocionalnost i zbog svoje autentične oporbe okovima društvene zbilje, ‘Zastave’ su jedan od vrhunaca jugoslavenskog rocka.

‘Zastave’ su jedan od najraritetnijih albuma na ovim prostorima s obzirom na malu inicijalnu nakladu, tako da je ovo obnovljeno izdanje idealno za ljubitelje vinilnih zapisa.

Bonus pjesma: Metalci

More in pop!mix/news

To Top