Connect with us

POP!MIX

Novi singl The Black Room – “I’ll Talk You Into It”

pop!mix/news

Novi singl The Black Room – “I’ll Talk You Into It”

Kristina Barišić

Novi singl The Black Room – “I’ll Talk You Into It”

Novi singl “I’ll Talk You Into It” riječkog The Black Rooma, prvi je službeno objavljen za Dallas Records, a ujedno najavljuje i album “Motel Monaco”.

Album je dijelom inspiriran zadnjom europskom turnejom te ponajviše “drugim licem” gradova regije i njihovih kutaka koji su ih vratili u neka zaboravljena vremena. Cijeli je album “smješten” u fiktivnom Motelu Monaco koji je poslužio kao platno za njihove kratke sonične priče, od kojih je singl ‘I’ll Talk You Into It’ prvi u nizu.

Dečke iz grupe The Black Room pamtimo još po njihovom debitantskom albumu In This Town Lies a City” kojeg su objavili samostalno 2016. godine. Specifičnog tamnijeg prizvuka blues rock i garage rock bendova, album je odlično prihvaćen kako od strane domaće, tako i strane publike. Nešto više o albumu i njihovome radu napisao je 2016. godine cijenjeni glazbeni kritičar Dubravko Jagatić: “The Black Room su riječki bend koji bi, s obzirom na debitantski album ‘’In This Town Lies a City’’, mogli biti komotno iz nekog manje poznatog gradića u Velikoj Britaniji. Mladi i na svirku ‘’napaljeni’’ Riječani okupili su se prije samo dvije godine i predstavili se EP-em ‘’The Black Room’’, a nekoliko pjesma s tog izdanja objavili su i na ovom kvalitetnom debitantskom ostvarenju. Ovi mladi riječki rokeri naslanjaju se na rock zvuk 60-ih ali i 80-ih, na neke temelje rocka kao i na neke brit rock bendove, kombinacijom čvrstog rocka i bluesa, psihodelije i distorziranih gitara te vokala koji neodoljivo ‘’vuče’’ na britansku školu iz prve polovice 90-ih. Na albumu ima nekoliko potencijalnih hitova koji bi to zasigurno i postali da su The Black Room iz Velike Britanije, a ne iz Hrvatske koja još uvijek ne priznaje svoje rock bendove koji pjevaju na engleskom jeziku.

Produkciju nove pjesme potpisuje Matej Zec (studio GIS) koji je producirao i album  In This Town Lies a City”. Prateći video singla ‘I’ll Talk You Into It’ režirala je nagrađivana riječka redateljica Katarine Barišić, a opisuje presjek trenutaka dvoje protagonista tijekom jedne večeri. Glazbu, tekst i aranžman potpisuju Jakov KatalinićLeo VentinIvan Ritoša i Kruno Kukuljan.

Link na streaming: https://album.link/5nmvmkx0fp3nb

More in pop!mix/news

To Top