Connect with us

POP!MIX

Morcheeba objavila obradu singla “The Moon” naše cijenjene kantautorice Irene Žilić!

pop!mix/news

Morcheeba objavila obradu singla “The Moon” naše cijenjene kantautorice Irene Žilić!

Sanja Tušek

Morcheeba objavila obradu singla “The Moon” naše cijenjene kantautorice Irene Žilić!

Morcheebu vežem uz divne događaje i iskustva te je samim time još ljepše biti dio ove priče. Neizmjerno mi je drago da je nešto iz moje diskografije ostavilo dovoljan dojam na njih da požele snimiti vlastitu obradu te je uvrstiti na svoj novi album“, rekla je Irena Žilić.

Irena je bila support bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji prije dvije godine, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture. Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a na prošlogodišnjoj Međunarodnoj autorskoj konferenciji MAKK Skye je otkrila da će Morcheena obraditi pjesmu Irene Žilić.

Singl je napokon ugledao svjetlo dana, a možete ga poslušati na svim streaming servisima!

Irena nam je bila predgrupa nekoliko puta kada smo svirali u Hrvatskoj. Veliki smo obožavatelji njezine glazbe. Ross je predložio da napravimo cover jedne od njezinih pjesama. Kada god ju je izvodila, Ross bi rekao da to zvuči kao Morcheebina pjesma. Napravili smo cover jedne od njezinih pjesama koja se zove “The Moon”. Pjesma će se naći i na novom albumu Morcheebe. Oko toga smo poprilično uzbuđeni. Odsvirali smo joj je, vrlo je zadovoljna njome. Bit će uzbudljivo kada ponovno dođemo u Hrvatsku odsvirati pjesmu uživo“, rekla je Skye, pjevačica benda Morcheeba.

Ovo je zasigurno jedan od najvećih uspjeha neke hrvatske glazbenice u svijetu i velika čast da jedan svjetski relevantan bend obradi pjesmu hrvatske autorice i izvođačice. Pjesma “The Moon” inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić “Haze” iz 2017. godine, za koji je ova sjajna kantautorica bila nominirana za nagradu Porin. Irena je i dobitnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na prošlogodišnjoj dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.

More in pop!mix/news

To Top