Connect with us

POP!MIX

Mirna Škrgatić: Idemo van! Budi dio zapisa promjene našeg vremena

pop!mix/news

Mirna Škrgatić: Idemo van! Budi dio zapisa promjene našeg vremena

Mirna Škrgatić: Idemo van! Budi dio zapisa promjene našeg vremena

Snima se novi video!
POZIV NA AKCIJU: Idemo van! Budi dio zapisa promjene našeg vremena.

Mirna Škrgatić, vrlo zanimlijva riječka kantautorica sa zagrebačkom adresom, nedavno je javnosti predstavila svoju novu pjesmu, koja je nastala kao zapis trenutačne realnosti i svojevrstan krik ka normalnosti.
No, Mirna ima želju da pjesma „Idemo van” dugoročno postane zapis promjena našeg vremena, onaj pozitivni. Naime, ova punokrvna rock pjesma, zbog svog uvodnog teksta donosi procjep između želja i realnosti, očekivanja i mogućnosti, dok je stvorena kao oda izlascima i vremenu bezbrižnosti. Sada je došlo vrijeme da pjesma dostigne svoju drugu razinu i postane ono što joj je glazbenica namijenila: plesni ‘hit’ koji poziva na zabavu, veselje, ples i izlazak.

Ova pjesma je posveta izlascima i poziva na akciju, pjevanje i sijevanje, NEoklijevanje. Shvatila sam da se dogodio onaj rijetki trenutak kad je prvotna ideja pjesme s vremenom dobila dodatnu dimenziju zbog samih slušatelja i njihovih reakcija. Ja doista jesam ovu pjesmu pisala iz nasušne potrebe za izlascima, zabavom, večerima punih smijeha i bezbrižnosti, no pisala sam je u travnju ove godine, kada smo svi još bili zatvoreni u svoja četiri zida, kada se ideja koncerata, većih druženja i zabave s prijateljima činila se kao pusta želja. Četiri mjeseca poslije, situacija je takva da se nakon dugo, dugo vremena možemo spremati za stvarni izlazak, među ljude, s ljudima. Ako to nije velika promjena u svega nekoliko mjeseci, koja vrijedi da je se zabilježi, ja ne znam što onda je vrijedno obilježavanja iz ovog našeg iskustva” – komentirala je Mirna.

Foto: Andrea Filipović (Andrea Mulder – Photography)

“Nakon više od 500 dana raznih oblika izolacije i ograničenja, sada imamo priliku svjedočiti stvarnim koracima koji smanjuju procjep između navedenih želja i realnosti, očekivanja i mogućnosti.
Sada je vrijeme da ovjekovječimo i videom ‘evidentiramo’ te promjene; da optimizam, na čijim krilima je pjesma nastala, i koji osjećam da svi gajimo, dođe do svog punog izražaja.
Ponukana time, želja mi je napraviti i vol.2 ove cijele priče, novi spot, novi zapis, koji bi adekvatno zabilježio i obuhvatio ovo ljeto 2021., bez presudna dva tjedna, bez paralizirajućeg straha od virusa koji nam doslovno kroji život.Zato pozivam sve, male i velike, sve one koji iznova s guštom osjećaju ono uzbuđenje pred izlazak van, da snime video ili fotografiju dok se spremaju, da nam ‘dokumentiraju’ svoj izlazak, ili svoje trenutke slobode. Bilo to skakanje u more, putovanje brodom, avionom, ples pod zvijezdama ili iz prvog reda koncerta. Ajmo dokumentirati slobodu, i promjenu koja se dogodilo u ova četiri mjeseca! Ajmo završiti ljeto i ući u jesen s optimizmom” – zaključila je u svom pozivu Mirna.

Ovo ljeto razdoblje je kad mnogi više nego ikad mobitelima, fotoaparatima i kamerama bilježe svoje trenutke slobode, putovanja, dobrog raspoloženja, druženja i izlazaka. Pozivaju se svi koji žele svoje trenutke veselja i sreće podijeliti sa svijetom, i trajno ih obilježiti javno, da svoja videa i fotografije šalju na e-mail adresu idemo.van.vol2@gmail.com ili da se javi Mirni u inbox njenog Facebooka ili Instagrama.
Kraj ljeta Mirna će tako, osim novim albumom, obilježiti i prikazivanjem novog videospota za pjesmu „Idemo van”, nastalog od zaprimljenih snimaka.
Ideja je da se ulazak u jesen, uz pjesmu, obilježi optimistično!

 

 

More in pop!mix/news

To Top